Publicado el dia

Plusfresc amb la producció integrada catalana

Els supermercats lleidatans inicien avui una campanya per promocionar els productes elaborats amb aquest sistema de producció

Plusfresc, experts en productes frescos a les comarques lleidatanes, reafirma el seu compromís amb l’entorn, clients i la millor qualitat posant en marxa la campanya de promoció dels aliments de producció integrada.

Malgrat que la campanya tindrà lloc a 5 dels seus 69 centres, concretament a 3 de Lleida ciutat, 1 a Mollerussa i 1 a Manresa, els productes poden adquirir-se en qualsevol dels seus supermercats.

La companyia lleidatana se suma a aquesta iniciativa per donar a conèixer als seus clients els beneficis del consum d’aliments de producció integrada. Per aquest motiu, durant l’acte inaugural de la campanya, que ha tingut lloc aquest mateix matí al supermercat Plusfresc de c/ Cristòfol de Boleda, els clients han pogut degustar la fruita de manera gratuïta i conèixer aquest sistema de producció a través dels pamflets repartits i les explicacions que s’han ofert en les seccions de fruita i verdura.

En la inauguració Antoni Escarp, Secretari del Consell Català de la Producció Integrada (CCPI), ha agraït la col•laboració de Plusfresc per promoure el consum d’aquests aliments. Per la seva banda, Carles Pueyo, director de Frescos de Plusfresc, ha recordat que “per a la companyia sempre ha estat una prioritat promoure hàbits de vida saludables, entre els quals es troba el consum d’aliments de producció integrada”. La seva intervenció ha estat completada per la de Xavier Navarro, responsable de fruita i verdura de Plusfresc, qui en el seu discurs ha donat un pes especial a “la importància de comptar amb un client ben informat, que passa per disposar de personal en els supermercats que estiguin disposats a oferir aquesta informació i atendre de forma personalitzada a cada consumidor”.

La iniciativa, que va començar dimarts passat i finalitzarà el 2 d’agost, ha estat posada en marxa pel Consell Català de la Producció Integrada (CCPI) amb el suport de Plusfresc. Tots els proveïdors que participen en la campanya estan acreditats com a productors de venda de proximitat, un altre dels puntals del compromís de la companyia. Entre els productes collits amb aquest sistema i que es troben als supermercats Plusfresc, els clients podran escollir entre nectarines, préssecs vermells i grocs, poma Golden, paraguaians i fins i tot síndria Fashion.

Suport a la producció integrada catalana
Conscients de la importància de consumir productes de primera qualitat, Plusfresc manté entre els seus compromisos el d’oferir aliments frescos de proximitat que garanteixin la seva qualitat. Una de les vies per aconseguir-ho, en el cas de la fruita, és oferir als clients productes que provinguin de la producció integrada. Amb aquest sistema s’obtenen productes d’alta qualitat minimitzant l’ús de productes agroquímics i disminuint els residus alhora que s’optimitzen els mètodes de producció mitjançant una integració total dels recursos disponibles. Aquest sistema de producció garanteix la salut del consumidor al mateix temps que respecta el medi ambient.

La producció integrada catalana en xifres
A Catalunya, actualment hi ha 1710 productors de producció integrada i 56 elaboradors. En total, es destinen 31.831 hectàrees a aquest sistema productiu. El cultiu majoritari amb aquest tipus de producció és el de la fruita dolça, al qual es destinen 13.831 hectàrees. Això suposa gairebé el 29,51% de la superfície total de fruita dolça a Catalunya. També la producció integrada de l’olivera suposa una gran extensió de terreny amb el 8.59% sobre la superfície total d’oliveres catalanes, concretament 10.210 hectàrees són de producció integrada. L’aposta de Plusfresc amb aquest tipus de producció ve donada també pel seu compromís amb els productors locals ja que, coincidint amb l’origen de la companyia, a Lleida es concentra la majoria de les hectàrees dedicades a la producció integrada.