Publicado el dia

Plusfresc aconsegueix salvar 10 tones de menjar gràcies a l’App Too Good To Go

Des de la seva posada en marxa al mes de maig, i fins al dia d’avui, la col•laboració entre ambdues companyies ha aconseguit salvar 10.039 lots d’aliments frescos, el que equival a 10 tones de menjar que no han estat desaprofitades.

too-good-to-go

Lleida, 8/08/2023

Lleida, 8/08/2023– Cada any a la Unió Europea es llença una mitjana de 173 kg de menjar per persona, el que equival, a un 20% de la producció alimentària total. [1] Per lluitar contra aquest problema global, Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos, ha emprès una aliança amb Too Good To Go, una aplicació que permet salvar excedents de menjar en establiments d’alimentació.

[1] Font: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Generalitat de Catalunya

Després de realitzar una prova pilot al mes de gener en quatre establiments repartits entre Lleida, Barcelona, Reus i Vielha la companyia ha estès aquest servei a 72 dels 84 supermercats que Plusfresc té arreu del territori. Des de la seva posada en marxa al mes de maig, i fins al dia d’avui, la col·laboració entre ambdues companyies ha aconseguit salvar 10.039 lots d’aliments frescos, el que equival a 10 tones de menjar que no han estat desaprofitades. Això ha suposat estalviar l’emissió de més 25 tones de CO2eq a l’atmosfera, el que correspon a carregar 4.443.322 vegades el telèfon mòbil, realitzar cinc vegades la volta al món en avió o dutxar-se amb aigua calenta sense parar durant 55,6 dies seguits.

“Tot i que a Plusfresc sempre hem treballat per minimitzar els aliments que acaben a les escombraries, unir-nos amb Too Good To Go significa fer un pas més amb el nostre compromís contra el malbaratament alimentari”, explica Rafel Oncins, Director de Responsabilitat Social Empresarial.Aquesta iniciativa se suma a d’altres que ja fa temps que tenim en marxa a Plusfresc i que ens han permès anar conscienciant als nostres clients de la importància de fer una compra responsable per tal de salvar aliments”, afegeix.

Acollir-se a la iniciativa per salvar aquests lots d’aliments frescos és simple. Cada dia, tots els establiments Plusfresc que disposen d’aquest servei preparen lots sorpresa amb excedents d’aliments que no són comercialitzables i que s’haurien retirat al final de la jornada, ja sigui perquè tenen defectes d’embalatge, perquè queden pocs dies pel seu consum preferent o perquè es tracta d’aliments que no tenen una imatge molt estètica però que són aptes per al seu consum. Paral·lelament a aquesta preparació, els usuaris de l’App Too Good To Go, poden reservar i pagar un terç del seu preu original per passar-los a recollir a l’establiment seleccionat a l’hora indicada. D’aquesta manera, un pack que té un preu original al voltant dels 12€, els clients l’adquireixen per 3,99€.

Des del mes de maig, el ràtio de lots que Plusfresc ha salvat ha estat del 94%, fet que no només ha permès salvar aliments en perfecte estat pel seu consum, sinó que també, ha facilitat acomplir amb èxit un dels principals compromisos de Plusfresc: renovar cada dia el lineal per tal d’oferir producte fresc i de màxima qualitat.

Altres iniciatives per lluitar contra el malbaratament alimentari

A més de la recent aliança amb Too Good To Go, Plusfresc ja fa temps que col·labora amb diferents entitats socials per lluitar contra el malbaratament alimentari. Així, i en línia amb el seu compromís amb l’entorn més pròxim, la cadena de supermercats lleidatana treballa amb diverses entitats que es poden apropar als establiments o a la mateixa central de la companyia per recollir aliments que s’haurien llençat.  En aquest sentit, la companyia col·labora, per exemple, amb el Banc d’Aliments. Així doncs, l’entitat pot passar a recollir els productes frescos que no es venen en el dia, o fins i tot, la companyia dona a l’entitat tot el peix que no s’ha venut el dissabte per tal d’evitar el malbaratament d’aquest tipus d’aliments.

Tanmateix, a Plusfresc també ofereixen diferents formats de producte per a que el client es pugui endur a casa la quantitat que realment consumirà. D’aquesta manera, i per tal d’afavorir el consum responsable a casa, els clients poden adquirir diferents productes a granel.

Sobre SUPSA Supermercats Pujol 

SUPSA és l’empresa líder en distribució d’alimentació a les comarques lleidatanes. Actualment, compta amb 84 establiments ubicats a Barcelona, Lleida, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i la Franja de Ponent. La companyia, fundada l’any 1929, té un equip format per més de 1400 col·laboradors. A més de la seva insígnia principal, Plusfresc, compta amb una botiga de format innovador que busca millorar l’experiència de compra i oferir nous serveis, Sunka.