Publicado el dia

Plusfresc i Circularcaps signen un acord per a impulsar la recollida de càpsules de cafè utilitzades

Plusfresc i Circularcaps han signat un acord de col·laboració per impulsar el reciclatge de les càpsules de cafè usades als punts habilitats per a això dins dels establiments.

  • Gràcies a aquesta col·laboració, 65 establiments Plusfresc ubicats a Lleida, Barcelona i Tarragona es convertiran en nous punts de recollida.
  • Circularcaps té una xarxa del voltant de 5.300 punts repartits per tota Espanya que donen servei a prop de 42 milions de persones en tot el territori espanyol, i que es poden consultar al web lascapsulassereciclan.com.

27 de desembre de 2023. Plusfresc, la cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos i de proximitat, i Circularcaps han signat un acord de col·laboració per a impulsar el reciclatge de les càpsules de cafè utilitzades i facilitar al client un millor i més ampli accés al sistema.

Circularcaps és el projecte de recollida i reciclatge de capsules de cafè, tant de plàstic com d’alumini, llançat per 25 companyies fabricadores de càpsules de cafè, 24 d’elles sota el paraigua de l’Associació Espanyola del Cafè (AECafé). Gràcies a aquesta col·laboració, un total de 65 establiments de Plusfresc de Lleida, Barcelona i Tarragona ja tenen disponibles punts de recollida de la xarxa de Circularcaps.

Aquests punts se sumen als 169 amb els quals compta Circularcaps a la província de Lleida, augmentant a 1.526 a Catalunya. En l’actualitat, l’aliança té una xarxa de més de 5.300 punts de recollida que donen servei a prop 42 milions de persones en tot el territori espanyol. La seva localització es pot consultar a través de la pàgina web www.lascapsulassereciclan.com.

Plusfresc pertany a SUPSA Supermercats Pujol, la companyia líder en distribució d’alimentació a les comarques lleidatanes. Actualment, compta amb 85 establiments ubicats a Barcelona, Lleida, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i la Franja de Ponent. L’empresa, fundada el 1929, té un equip format per més de 1.400 col·laboradors. A més de la seva insígnia principal, Plusfresc, compta amb una botiga de format innovador que busca millorar l’experiència de compra i oferir nous serveis, Sunka.

Sistema col·laboratiu de reciclatge

Circularcaps té com a objectiu principal oferir un únic sistema de reciclatge de càpsules de cafè, tant d’alumini com de plàstic, que garanteixi una solució integral per al sector. Així mateix, treballa per a expandir el sistema actual a través de l’ampliació dels punts de recollida, facilitant al consumidor un millor i més ampli accés al sistema, tant en l’àmbit local com nacional. D’aquesta manera, s’assegura la circularitat de les càpsules de cafè com a residu.

El sistema de reciclatge de Circularcaps es basa en un model col·laboratiu entre el consumidor, la distribució, les administracions locals i les empreses del sector, i fomenta el reciclatge per part dels consumidors en determinats punts de venda o punts nets. Des d’aquí, els distribuïdors i els municipis traslladen les càpsules a les plataformes o punts d’acumulació i és Circularcaps qui s’encarrega de recollir-les i reciclar-les íntegrament, proporcionant una segona vida al plàstic, a l’alumini i als pòsits de cafè. Amb aquest sistema col·laboratiu, s’aconsegueix que les càpsules de plàstic i alumini que es recullen acabin reciclades i s’assegura la seva circularitat.

 

Plusfresc, una companyia compromesa amb el medi ambient

 

En els últims anys, Plusfresc s’ha consolidat com una companyia 100% compromesa amb el medi ambient. Des de la seva fundació fa més de 90 anys, la cadena de supermercats ha mantingut un fort compromís amb el seu entorn més pròxim impulsant diferents iniciatives.

 

Així doncs, des de 2019, entre altres mesures, Plusfresc ha eliminat les bosses de plàstic dels seus establiments i les ha substituït per opcions reutilitzables i biodegradables. Això ha suposat eliminar més de 200 tones de residus plàstics, en concret, 75 milions de bosses de plàstic en els últims cinc anys, reduint un total de 250 tones. A més, la companyia ha invertit més de 3 milions d’euros en la renovació de les seves botigues pròpies per a fer-les més sostenibles; i més de 600.000 euros en la implementació de plaques solars. En aquest sentit, Plusfresc reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat oferint als seus clients una experiència de compra que contribueix a la preservació del medi ambient.

 

Sobre Circularcaps

 

Circularcaps és una organització sense ànim de lucre que es va constituir el 13 de juliol de 2021 amb  l’objectiu de crear, desenvolupar i gestionar un ambiciós sistema col·lectiu de recollida i reciclatge d’àmbit nacional de càpsules de cafè post consum de plàstic i d’alumini.

 

Sota el paraigua de l’Asociación Española del Café (AECafé), 24 empreses —AB Café – Sevillana de Café, BOU café, Café Arabo, Café Dromedario, Café Fortaleza, Café Jurado, Café Rico, Cafento, Cafés Baqué, Cafés Batalla, Cafés BO, Cafés Guilis, Cafés La Brasileña, Cafés Orús, Cafés Toscaf, Coffee Productions SL, Expressate, Fast Eurocafé (Cafés Oquendo), General Coffee Blenders, Global Coffee Industries, Grupo UCC, Jacobs Douwe Egberts (JDE), Nestlé España y Productos Solubles (PROSOL)— s’han sumat a aquesta iniciativa per a impulsar un únic sistema de reciclatge de càpsules de cafè, d’alumini i plàstic, que garanteixi una solució integral per al sector. Les companyies empren, de base, el sistema de reciclatge que Nestlé, a través de les marques Nescafé Dolce Gusto i Nespresso, van posar en marxa a Espanya el 2010.

 

 

 

 

 

 

Sobre SUPSA Supermercats Pujol      

 

SUPSA és l’empresa líder en distribució d’alimentació en les comarques lleidatanes. Actualment, compta amb 85 establiments ubicats a Barcelona, Lleida, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i la Franja de Ponent. La companyia, fundada l’any 1929, té un equip format per més de 1400 col·laboradors. A més de la seva insígnia principal, Plusfresc, compta amb una botiga de format innovador que busca millorar l’experiència de compra i oferir nous serveis, Sunka.

 

 

 

Per a més informació:

 

Circularcaps:

prensa@circularcaps.com

Yolanda Domingo – 636 47 80 34 – y.domingo@romanrm.com

Aroa González Regajo – 602 259 100 – a.gonalez@romanrm.com

 

Plusfresc:

Júlia López- 667 632 083- jlaymerich@atrevia.com