El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: octubre

Amb l’octubre arriben els moniatos, les carabasses, les magranes, les castanyes, el raïm negre o les millors nous. És un mes fantàstic per gaudir de totes les receptes fresques i de temporada que et portem avui!

Hummus de moniato

El moniato no només es menja per la Castanyada! Avui la Isa de Delicias Kitchen ens proposa convertir-lo en un hummus deliciós i extremadament cremós.

Ingredients:

  • 1 moniato
  • 200 g de cigrons cuits
  • 2 c/s de tahini
  • 2cs d’oli d’oliva
  • 1 gra d’all
  • 1 c/p de comí en pols
  • Canyella en pols
  • 3 c/s d’aigua
  • 3 c/s de suc de llimona
  • Pebre
  • Sal

Preparació:

  1. Cou el moniato al forn o al vapor fins que estigui ben tou.
  2. Posa la polpa del moniato al got de la batedora amb els cigrons i la resta d’ingredients.
  3. Tritura-ho fins a aconseguir una textura ben fina i suau.
  4. Serveix en un bol amb magrana, ratlladura de llimona, oli d’oliva i julivert.
  5. Es pot acompanyar amb pa de pita, pa torrat o bastonets de verdura.

‘Tacos’ de salmó i magrana

Aquesta recepta de les noies d’Eat Biotiful, a banda de vistosa, és d’allò més saludable! Incorpora un producte de temporada com la magrana, que hi dona un toc molt cruixent i dolç.

Ingredients:

  • 1 llom de salmó
  • 1 magrana
  • Raves
  • Iogurt
  • Mostassa
  • Suc de llimona
  • ‘Tortillas’ de blat
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Talla el salmó a daus, salpebra i posa-hi una mica d’oli. Reserva a la nevera.
  2. Fes la salsa de iogurt barrejant-lo amb una mica de suc de llimona, mostassa al gust, sal i pebre.
  3. Passa les ‘tortillas’ per la paella calenta, volta i volta.
  4. Serveix els ‘tacos’ amb el salmó, raves laminats, magrana i salsa de iogurt.

Braves de carabassa

L’Alba Barbero ens sorprèn amb aquestes braves de carabassa amb una salsa que porta un ingredient que no t’esperes: bròcoli!

Ingredients:

  • 1 carabassa
  • 3-4 arbrets de bròcoli
  • 1 alvocat
  • 1/4 de ceba tendra
  • 1/4 de tomàquet pera
  • Mitja llimona
  • Oli d’oliva verge extra
  • Cúrcuma
  • Pebre negre
  • All en pols
  • Pebre vermell picant
  • Pebre vermell dolç
  • Sal

Preparació:

  1. Pela la carabassa i talla-la a daus regulars. Posa-hi algunes espècies (pebre vermell dolç i picant, cúrcuma, all en pols i pebre), sal i una mica d’oli i remena-ho bé.
  2. Cou la carabassa al forn a 180º uns 20 minuts.
  3. Puja el forn a 220º i cou-la uns 10 minuts fins que estigui gratinada.
  4. Per la salsa, tritura el bròcoli fins que quedi ben fi. Afegeix l’alvocat, el suc de llimona, la ceba tendra, el tomàquet, sal, pebre i oli. Tritura fins que quedi una salsa ben fina i cremosa.
  5. Serveix les braves de carabassa amb la salsa en un bol a part.

Esperem que gaudeixis d’aquestes fantàstiques del mes d’octubre!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquesta recepta de focaccia sense gluten.