El nostre blog

Publicado el dia

Focaccia de carabassó sense gluten

La focaccia és un tipus de pa pla molt típic de la regió de Ligúria, en el nord d’Itàlia. La recepta bàsica de la focaccia inclou farina, aigua, oli d’oliva, sal i llevat, i s’ha convertit en una de les delícies culinàries més populars d’Itàlia.

La seva història es remunta a l’època romana, quan els forners de la regió de Ligúria van començar a crear un pa més esponjós i suau que el tradicional. Durant segles, la focaccia es va considerar un pa bàsic i es va utilitzar principalment per a satisfer la necessitat diària de pa. No obstant això, amb el temps, la va evolucionar i es va convertir en la delícia que coneixem avui dia.

La versió que ens porta avui la Bea Gómez de Bea al natural és sense gluten, baixa en carbohidrats i elaborada amb les nostres verdures de proximitat. Una autèntica delícia apta per a tothom!

No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!

​ Ingredients:

  • ​ 300 g de farina d’ametlla
  • ​ 30 g de farina de blat sarraí
  • ​ 250 ml de beguda d’ametlla
  • ​ 4 ous
  • ​ 1 i ½ ceba
  • ​ 1 carabassó petit
  • ​ Herbes provençals
  • ​ 150 g de formatge de cabra tendre
  • ​ 15 olives negres
  • ​ Romaní
  • ​ Sal
  • ​ Pebre
  • ​ Oli d’oliva verge extra

​ Preparació:

  1. ​ Posa les fulles de romaní picades a macerar amb una mica d’oli, sal i pebre.
  2.   Sofregeix una ceba tallada a juliana amb una mica d’oli.
  3. Quan estigui ben tova, afegeix el carabassó tallat a trossos petits i cou-lo fins que quedi ben tou. Salpebra i incorpora-hi herbes provençals al gust.
  4. Per fer la massa, barreja les farines amb els rovells d’ou, la beguda d’ametlla i sal. Integra-ho tot molt bé.
  5. ​ Incorpora, de manera suau, les 4 clares muntades a punt de neu fins que quedin ben integrades.
  6. ​ Afegeix la meitat de les verdures que havies cuit i barreja.
  7. ​ Posa la massa en un motlle folrat amb paper de forn.
  8. ​ Per sobre, reparteix la resta de verdures cuites, mitja ceba crua tallada a juliana, el formatge tendre de cabra i les olives.
  9. ​ Posa-hi també la barreja d’oli i romaní que tenies macerant.
  10. ​ Cou al forn a 180º durant uns 40 minuts.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de focaccia sense gluten!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per aprendre a fer receptes sense gluten delicioses.