Focaccia de carabassó sense gluten
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2023/08/DSC01875-scaled.jpg)
La focaccia és un tipus de pa pla molt típic de la regió de Ligúria, en el nord d’Itàlia. La recepta bàsica de la focaccia inclou farina, aigua, oli d’oliva, sal i llevat, i s’ha convertit en una de les delícies culinàries més populars d’Itàlia.
La seva història es remunta a l’època romana, quan els forners de la regió de Ligúria van començar a crear un pa més esponjós i suau que el tradicional. Durant segles, la focaccia es va considerar un pa bàsic i es va utilitzar principalment per a satisfer la necessitat diària de pa. No obstant això, amb el temps, la va evolucionar i es va convertir en la delícia que coneixem avui dia.
La versió que ens porta avui la Bea Gómez de Bea al natural és sense gluten, baixa en carbohidrats i elaborada amb les nostres verdures de proximitat. Una autèntica delícia apta per a tothom!
No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2023/08/DSC01870-240x300.jpg)
Ingredients:
- 300 g de farina d’ametlla
- 30 g de farina de blat sarraí
- 250 ml de beguda d’ametlla
- 4 ous
- 1 i ½ ceba
- 1 carabassó petit
- Herbes provençals
- 150 g de formatge de cabra tendre
- 15 olives negres
- Romaní
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Posa les fulles de romaní picades a macerar amb una mica d’oli, sal i pebre.
- Sofregeix una ceba tallada a juliana amb una mica d’oli.
- Quan estigui ben tova, afegeix el carabassó tallat a trossos petits i cou-lo fins que quedi ben tou. Salpebra i incorpora-hi herbes provençals al gust.
- Per fer la massa, barreja les farines amb els rovells d’ou, la beguda d’ametlla i sal. Integra-ho tot molt bé.
- Incorpora, de manera suau, les 4 clares muntades a punt de neu fins que quedin ben integrades.
- Afegeix la meitat de les verdures que havies cuit i barreja.
- Posa la massa en un motlle folrat amb paper de forn.
- Per sobre, reparteix la resta de verdures cuites, mitja ceba crua tallada a juliana, el formatge tendre de cabra i les olives.
- Posa-hi també la barreja d’oli i romaní que tenies macerant.
- Cou al forn a 180º durant uns 40 minuts.
Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de focaccia sense gluten!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2023/07/boto-wordpress-1-300x75.jpg)
També et pot interessar aquest article per aprendre a fer receptes sense gluten delicioses.