El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: abril

Amb l’abril arriba el bon temps i ja hi ha ganes de menjar coses més fresques! Els camps s’omplen d’espàrrecs verds, cebes tendres, bròquil verd, les primeres nespres i totes les fruites i verdures de temporada per gaudir a la cuina amb receptes tan bones com les que et proposem avui.

Amanida d’espàrrecs verds

La Montse de Cocina tu imaginación ens proposa una amanida ben original, on els espàrrecs verds saltats són els grans protagonistes.

Ingredients:

  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba tendra
  • 25 g de nous picades
  • 50 g de formatge feta
  • 4 c/s d’oli d’oliva
  • 1 c/s de vinagre de poma
  • 2 c/s de crema de vinagre balsàmic
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Talla els espàrrecs a trossos d’uns 4 cm i salta’ls lleugerament amb una mica d’oli. Reserva’ls.
  2. En el mateix oli, salteja els tomàquets tallats a vuitens. Reserva’ls.
  3. Barreja els espàrrecs i els tomàquets amb el formatge feta esmicolat, la ceba tendra picada ben menuda i les nous.
  4. Amaneix amb la sal, el vinagre de poma, l’oli, el pebre i la crema de vinagre balsàmic.
  5. Reserva a la nevera fins al moment de servir.

Amanida de tomàquet, ceba tendra i ventresca

L’amanida que mai falla: tomàquet, ceba tendra i ventresca. Recorda comprar pa, el suquet que deixa anar és pecat deixar-lo al plat!

Ingredients:

  • Tomàquet
  • Ceba tendra
  • Ventresca
  • Olives negres
  • Oli
  • Sal

Preparació:

  1. Talla els tomàquets i la ceba tendra al gust.
  2. Posa-ho en un plat amb la ventresca i les olives.
  3. Amaneix amb sal i oli.
  4. Decora amb cues de ceba tendra picades per donar frescor.

Crema de formatge i pera

Aquesta crema que ens proposa la nostra amiga Dolors de Blog de cuina és deliciosa amb el contrast de la pera i el formatge. Ideal pels sopars de pica-pica!

Ingredients:

  • 200 g de formatge crema
  • 150 g de formatge blau d’ovella
  • 1 pera conference
  • 100 ml de nata de muntar
  • Cibulet
  • Ceba deshidratada
  • 1 ou
  • 1 làmina de pasta de full
  • Sèsam torrat

Preparació:

  1. Talla la làmina de pasta de full a tires i enrotlla-les sobre si mateix per tal de formar una espiral.
  2. Posa-les en una safata de forn folrada amb paper de forn, pinta-les amb ou batut i reparteix sèsam torrat per damunt.
  3. Enforna-les 15 minuts al forn preescalfat a 180º.
  4. Bat els formatges amb la nata fins que quedi una crema ben fina.
  5. Afegeix la pera tallada i torna a batre la crema.
  6. Serveix amb ceba deshidratada i cibulet picat.
  7. Serveix amb la pasta de full.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada del mes d’abril!

I si t’animes a fer aquestes receptes d’abril, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et poden interessar aquests gotets de pastís de formatge i maduixots.