Cuinem amb productes de temporada: abril
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2024/04/plusfresc-12-scaled.jpg)
Amb l’abril arriba el bon temps i ja hi ha ganes de menjar coses més fresques! Els camps s’omplen d’espàrrecs verds, cebes tendres, bròquil verd, les primeres nespres i totes les fruites i verdures de temporada per gaudir a la cuina amb receptes tan bones com les que et proposem avui.
Amanida d’espàrrecs verds
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2024/04/portada-reel.jpg)
La Montse de Cocina tu imaginación ens proposa una amanida ben original, on els espàrrecs verds saltats són els grans protagonistes.
Ingredients:
- 1 manat d’espàrrecs verds
- 2 tomàquets
- 1 ceba tendra
- 25 g de nous picades
- 50 g de formatge feta
- 4 c/s d’oli d’oliva
- 1 c/s de vinagre de poma
- 2 c/s de crema de vinagre balsàmic
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Talla els espàrrecs a trossos d’uns 4 cm i salta’ls lleugerament amb una mica d’oli. Reserva’ls.
- En el mateix oli, salteja els tomàquets tallats a vuitens. Reserva’ls.
- Barreja els espàrrecs i els tomàquets amb el formatge feta esmicolat, la ceba tendra picada ben menuda i les nous.
- Amaneix amb la sal, el vinagre de poma, l’oli, el pebre i la crema de vinagre balsàmic.
- Reserva a la nevera fins al moment de servir.
Amanida de tomàquet, ceba tendra i ventresca
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2024/04/Plusfresc_Abril-14-1024x683.jpg)
L’amanida que mai falla: tomàquet, ceba tendra i ventresca. Recorda comprar pa, el suquet que deixa anar és pecat deixar-lo al plat!
Ingredients:
- Tomàquet
- Ceba tendra
- Ventresca
- Olives negres
- Oli
- Sal
Preparació:
- Talla els tomàquets i la ceba tendra al gust.
- Posa-ho en un plat amb la ventresca i les olives.
- Amaneix amb sal i oli.
- Decora amb cues de ceba tendra picades per donar frescor.
Crema de formatge i pera
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2024/04/5_DIPS-FORMATGE_1-1024x576.jpg)
Aquesta crema que ens proposa la nostra amiga Dolors de Blog de cuina és deliciosa amb el contrast de la pera i el formatge. Ideal pels sopars de pica-pica!
Ingredients:
- 200 g de formatge crema
- 150 g de formatge blau d’ovella
- 1 pera conference
- 100 ml de nata de muntar
- Cibulet
- Ceba deshidratada
- 1 ou
- 1 làmina de pasta de full
- Sèsam torrat
Preparació:
- Talla la làmina de pasta de full a tires i enrotlla-les sobre si mateix per tal de formar una espiral.
- Posa-les en una safata de forn folrada amb paper de forn, pinta-les amb ou batut i reparteix sèsam torrat per damunt.
- Enforna-les 15 minuts al forn preescalfat a 180º.
- Bat els formatges amb la nata fins que quedi una crema ben fina.
- Afegeix la pera tallada i torna a batre la crema.
- Serveix amb ceba deshidratada i cibulet picat.
- Serveix amb la pasta de full.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada del mes d’abril!
I si t’animes a fer aquestes receptes d’abril, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2024/01/boto-wordpress.jpg)
També et poden interessar aquests gotets de pastís de formatge i maduixots.