El nostre blog

Publicado el dia

Arrossos per a un dia d’estiu

A l’estiu no hi ha millor pla que un bon dinar amb amics, oi? Avui et portem algunes propostes perquè quedis com un rei a la cuina cuinant uns arrossos de categoria!

Risotto negre

recetasderechupete.com

Què et sembla si convertim el clàssic arròs negre en un risotto? Segur que els teus convidats es quedaran d’allò més sorpresos!

Ingredients:

  • 250 g d’arròs Arborio
  • 2 sèpies mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 2 sobres de tinta de calamar
  • 40 g de pèsols
  • 100 ml de vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • 25 g de mantega
  • Sal
  • Pebre negre
  • 2 cullerades de formatge parmesà ratllat
  • Brou de marisc (2 parts i mitja de la quantitat d’arròs)

Preparació:

  1. Comença fregint la sèpia tallada en una mica d’oli. Retira-la i reserva-la.
  2. En el mateix oli sofregeix la ceba i els alls tallats ben petits fins que estiguin ben cuits.
  3. Posa l’arròs, dona-li un parell de voltes i torna a posar la sèpia. Salpebra.Posa el vi blanc i deixa que s’evapori.
  4. Mentrestant ves escalfant el brou i dissol la tinta de calamar.
  5. A poc a poc ves afegint el brou a l’arròs, remenant contínuament i tornant-ne a posar a mesura que l’arròs se’l va bevent.
  6. Deixa que l’arròs es cogui durant uns 16-18 minuts.
  7. A mitja cocció incorpora-hi els pèsols.
  8. Quan estigui llest, retira del foc i afegeix la mantega i el parmesà, tot remenant bé fins que es desfaci i quedi ben lligat.

Arròs de pollastre

catalunyacuina.com

L’arròs de pollastre és una opció fantàstica que agrada a grans i a petits. També té un gran avantatge: resulta un arròs d’allò més econòmic, però igualment deliciós!

Ingredients:

  • 4 tasses d’arròs (1 per persona)
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 cuixa de pollastre a daus i sense pell
  • Brou de verdura o pollastre
  • Un grapat de pèsols
  • Oli d’oliva
  • Sal

Preparació:

  1. Sala el pollastre i marca’l en una cassola de fang amb oli ben calent. Reserva’l.
  2. Prepara les verdures: talla la ceba i el pebrot i ratlla el tomàquet.
  3. En el mateix oli del pollastre sofregeix la ceba, quan agafi color afegeix el pebrot i deixa coure uns minuts.
  4. Incorpora el tomàquet i la sal, deixa coure uns 10 minuts.
  5. Torna a posar el pollastre i remena bé.
  6. Afegeix l’arròs, remena bé i posa els pèsols.
  7. Cobreix amb dues parts de brou i sala’l.
  8. Deixa coure l’arròs, al principi a foc fort i després a foc mitjà. Almenys durant uns 15 minuts.
  9. Deixa reposar i serveix.

Arròs sec de gambes

recetasdeescandalo.com

Els arrossos secs són la recepta estrella per a molts cuiners. I si a sobre el fas de gambes, els convidats et faran l’onada!

Ingredients:

  • 200 g d’arròs bomba
  • Una dotzena de gambes
  • Una sèpia mitjana
  • Una ceba petita
  • 2 tomàquets de pera
  • Un all
  • Una cullerada de pasta de nyores
  • 5 o 6 brins de safrà
  • Pimentó de la Vera
  • Un raig de vi blanc
  • 2 vegades i mitja el volum d’arròs de fumet de gambes (fet amb els caps i peles de les gambes)
  • Oli i sal

Preparació:

  1. Pela les gambes i reserva-les.
  2. Sofregeix en una paella la sèpia amb una mica d’oli, retira-la i reserva-la. Marca també les gambes.
  3. En aquell mateix oli afegeix la ceba ben picada i deixa-la coure a foc molt lent fins que comenci a enrossir, és el moment d’afegir els tomàquets ratllats i l’all picat molt petit.
  4. Deixa coure fins que el sofregit quedi amb una textura semblant a la de la melmelada, ben caramel·litzat.
  5. Posa-hi una cullerada de carn de nyora, els brins de safrà i pimentó de la Vera, dona-hi un parell de voltes, remulla amb el raig de vi blanc i deixa’l evaporar.
  6. Afegeix la sèpia i cobreix amb el fumet de gambes.
  7. Deixa-ho coure tot uns 5 minuts i afegeix l’arròs, procurant que quedi ben repartit per tota la paella.
  8. És important no remenar l’arròs durant tota la cocció, si cal, agafa la paella per les nanses i sacseja-la.
  9. Cou a foc viu els primers 5 minuts i la resta (uns 13 minuts) a foc més baix.
  10. Afegeix les gambes reservades a l’últim moment.
  11. Tapa la paella uns 5 minuts abans de servir.

Esperem que gaudeixis d’aquests arrossos per un dia d’estiu!

També et pot interessar aquest article sobre la galera, una gran desconeguda!