El nostre blog

Publicado el dia

La galera, la gran desconeguda

T’agrada el marisc? Si la resposta és afirmativa, t’encantarà la galera. Té un munt de propietats i és un ingredient perfecte per cuinar plats deliciosos. No te la pots perdre.

La galera és un marisc de carn fina i gustosa. A diferència d’altres crustacis, és baixa en calories i de fàcil digestió i, a més, és una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat. En trobem per tota la costa catalana i on se’n pesquen més és a la zona del Delta de l’Ebre.

galera_01
Imatge extreta de http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-productes/galera/

És un producte molt fàcil de cuinar. La pots bullir en aigua salada o fer-la a la planxa amb una mica de sal i oli d’oliva. També és ideal per fer sopes, fumets, arrossos o altres guisats. Tasta la seva carn amb truita i et sorprendrà!

La trobaràs a Plusfresc durant la seva millor època, des de l’hivern fins a la primavera. Perquè en treguis tot el profit, et proposem un parell de receptes.

 

Arròs cremós de galera

Pel proper dinar de cap de setmana, posa en pràctica la cuina de la galera amb aquest fantàstic arròs cremós amb productes de la terra. Per accedir a la recepta, només has de clicar a la imatge. Mm… quina bona olor!

arros_cremos_galeres
Imatge extreta de http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/arros_cremos_de_galeres/

 

Crema de galeres

Tens una celebració especial i vols sorprendre amb un plat únic? Aquesta crema combina marisc i preu adequat! Clica la imatge i veuràs la recepta pas a pas. Que aprofiti!

Crema de Galeres
Imatge extreta de http://mercealacuina.blogspot.com.es/2012/10/crema-de-galeres.html

Ara que ja en saps una mica més sobre la galera, t’animem a inspirar-te i a explicar-nos les teves creacions.