El nostre blog

Publicado el dia

Plans de tardor en família

Arriba la tardor i amb això l’estació menys desitjada per a molts. Els dies de llum i calor s’acaben i comencen les pluges, els caps de setmana a casa pel fred, nens avorrits per no poder sortir al carrer… Això pot suposar tot un repte per als pares i moltes vegades no sabem quines activitats fer amb els nostres fills, però la veritat és que la tardor ens permet ser molt més creatius i originals del que pensem. A simple vista pot semblar que no, però és una estació perfecta per gaudir de plans de tardor únics i molt entretinguts!

​Fer excursions per la natura

Recórrer paisatges i visitar llocs és un dels plans de tardor en família més populars i que gairebé mai falla amb els nens i menys en zones de muntanya. Prepara un dia de senderisme amb pícnic inclòs i converteix als teus fills en exploradors de la naturalesa. A la tardor les rutes són molt més agradables gràcies a la baixada temperatures, els colors canviants dels arbres i els camins decorats de fulles et faran sentir com en un bosc encantat.

Segur que ben a prop de casa tens llocs preciosos per a visitar. Tots tenen algun atractiu diferencial que els fa únics. Però també pots planificar rutes de senderisme de diversos dies, així coneixereu nous llocs alhora que gaudireu de passar temps en família.

Recollir fulles del bosc

Els dies de senderisme es poden aprofitar per recol·lectar fulles que trobem en el bosc. Podeu aprofitar per treballar determinades coses amb els més petits, per exemple: Recol·lectar fulles d’un color específic, d’alguna grandària en concret o fins i tot recollir les fulles que tinguin alguna forma particular. D’aquesta manera els teus fills gaudiran del passeig i fomentaràs el seu treball en equip!

També es poden buscar i guardar altres objectes com pedres, pinyes de bosc, glans, branques… Qualsevol element de la naturalesa que resulti cridaner per als nens i que puguin utilitzar després.

Fer treballs manuals

Aquesta època de l’any és perfecta per fer treballs manuals de tota mena. Pots fer servir les fulles que vau recol·lectar per pintar-les i decorar alguna cosa amb elles. Podeu utilitzar les pinyes del bosc i altres fruits per fer elements decoratius. Pintar pedres, branques, troncs… El món dels treballs manuals és molt ampli i la imaginació dels nens ajudarà a crear coses fantàstiques.

També pot ser el moment de reciclar el que ja no useu a casa, aprofitar els dies de pluja o mal temps per desenvolupar la creativitat i tenir una tarda productiva fent treballs manuals tan vistosos com aquests que et proposem aquí. Aprofitant que s’acosten les mítiques decoracions de la Castanyada (o Halloween!) o de Nadal, podeu anar preparant alguns detalls per a ambientar la llar!

​ Cuinar amb productes de temporada

Un altre pla perfecte per quedar-se a casa és preparar algun menú o plat típic de tardor, utilitzant els aliments de temporada com són les castanyes, carabasses, moniatos, bolets, caquis, magranes… Acostar la cuina als nens sempre és una bona idea i convertir-los en petits xefs els farà sentir independents i a poc a poc coneixeran el meravellós món de la cuina. Podeu cuinar algunes de les receptes de temporada que us proposem aquí.

A més a més, és una excusa perfecta perquè com a pares desenvolupem el nostre costat culinari i ens llancem a provar noves receptes per degustar en família. Fes de casa teva un restaurant temporal i gaudeix de les delícies que prepareu junts!

​ Una tarda al museu

En una d’aquestes tardes grises típiques de la tardor, hi ha qui prefereix quedar-se a casa o a anar al cinema, però hi ha una altra opció: anar a visitar un museu! Allà, els petits aprendran, es divertiran, jugaran i experimentaran. Perquè sí, hi ha museus per a nens, i d’altres que s’han adaptat amb zones interactives per als més petits. Abans de triar museu, consulta per saber si tenen àrees adaptades, visites guiades per a nens o activitats.

Esperem que gaudeixis d’aquests plans de tardor!

També et poden interessar aquests 5 plans per gaudir de la natura en família.