El nostre blog

Publicado el dia

5 plans de tardor per gaudir de la natura en família

La tardor és l’estació de l’any preferida de moltes persones, perquè no tan sols és una època de transició, en la qual comença a refrescar i venen de gust plans més acollidors, sinó que també ens ofereix noves aromes i colors.

Però a més de tot això, també és una temporada que es presta per fer coses diferents en família. Aprofitant que el 18 d’octubre és el Dia Mundial de la Protecció de la Natura i que el planeta Terra travessa temps difícils a causa de l’escalfament global, us portem alguns plans que podeu fer amb els més petits, ja que resulta imprescindible que les famílies adoptin una postura cada vegada més ecològica, mitjançant senzilles accions que contribueixin a protegir el medi ambient.

Sortir a caminar

Amb les temperatures descendint i els raigs del sol tornant-se més lleugers, és més fàcil i plaent sortir a fer una passejada caminant. Sigui a un parc, bosc o simplement per el veïnat, caminar i gaudir de l’agradable clima de la tardor és una cosa bonica que podem fer en família. Podeu ajudar-vos d’una guia de la natura per conèixer i observar les plantes, arbres i animals del vostre entorn. Els infants gaudiran moltíssim de l’experiència!

Fer un pícnic

Organitza un pícnic a la muntanya o al parc aprofitant que encara no fa massa fred. És important que facis servir utensilis reutilitzables, així els infants comprendran que no cal malgastar recursos innecessaris.

Podries preparar el pa a casa i anar a comprar amb els petits tots els ingredients que es consumiran en aquest àpat. Conversa amb la teva família sobre la importància del que esteu fent i com això contribueix a protegir el medi ambient.

Cercle de lectura o contacontes

La lectura en família és una d’aquelles activitats que es poden realitzar durant tot l’any, però especialment en temporades com la primavera i la tardor podem gaudir-la també en exteriors.

Podem incloure-la com a part del pícnic tardorenc que esmentàvem abans, o bé, dedicar una tarda o sortida específicament a aquest preciós hàbit, organitzant un cercle de lectura amb la canalla. Si prioritzeu la lectura de contes amb temàtica mediambiental o guies de la natura, en podran gaudir doblement.

Planeja una acampada ecològica

Anar d’acampada amb la família, és una experiència divertida i emocionant. Però serà molt més enriquidor per a tots si es tracta d’una acampada ecològica, prioritzant la cura de la naturalesa i dels animals.

Per a això, tingues en compte els següents consells:

• Procura no crear nous camins ni acampar en zones verges, sinó utilitzar els camins ja establerts i passar la nit en les àrees reservades per a les tendes de campanya.
• Porta les escombraries amb tu de retorn.
• No marquis els arbres amb lletres ni res similar.
• No facis mal als animals ni els donis menjar.
• Evita arrencar flors i plantes.
• No llancis deixalles.

Organitza una jornada de neteja

La neteja dels boscos i l’entorn no és tasca exclusiva de les autoritats. Els ciutadans juguem un rol fonamental en la seva preservació, evitant llançar escombraries al carrer o a la natura i aplicant les tècniques ecològiques esmentades anteriorment.

Però podem anar més enllà. Juntament amb altres pares podries organitzar una jornada de neteja en el teu barri o alguna altra localitat, amb l’objectiu de llegar-los un valuós ensenyament als nostres fills i filles i a les seves amistats. Segur que ho troben molt engrescador!

Esperem que gaudeixis d’aquestes plans tardorencs en família!

També et poden interessar aquests plans de tardor per fer a casa en família.