El nostre blog

Publicado el dia

10 tradicions de Cap d’Any per atreure la prosperitat.

S’acosta la nit de Cap d’Any i les tradicions més supersticioses es comencen a planejar… I és que tots volem atreure la bona sort i que els nostres desitjos es facin realitat! És cert que a cada part del món hi ha uns costums ben diferents, però avui et portem un recopilatori de 10 de les més habituals de la nostra cultura, perquè puguis triar la que més encaixa amb els teus plans per l’any nou.

1) Entra amb el peu dret: siguis on siguis i estiguis fent el que estiguis fent, assegura’t que el primer segon del nou any tens el peu dret pel davant, així evitaràs entrar amb el peu esquerre, símbol de mala sort.

2) L’anell a la copa: a l’hora de brindar i beure, fica dins la teva copa de xampany un anell (preferiblement d’or), diuen que atreu els diners!

3) Porta alguna cosa vermella: el color vermell es relaciona amb la prosperitat i l’amor, per això és molt habitual posar-se roba interior (o algun altre complement) d’aquest color.

4) Encén espelmes de colors: s’associa el blau a la pau, el groc a l’abundància, el vermell a la passió, el verd a la salut, el blanc a la claredat i el taronja a la intel·ligència. Tria el color que s’adeqüi al teu desig, i si en tens molts… fes una nit multicolor!

5) Una fotografia a la mà: si tens un desig molt concret, busca una foto que el representi i rep el nou any amb la imatge a la mà per visualitzar-lo bé i que es compleixi.

6) Maletes a la porta: deixa una maleta a la porta de casa durant tota la nit per tenir un any ple de viatges i aventures.

7) Nevera i butxaques plenes: omple bé la nevera i el rebost d’aliments i les butxaques de diners; diuen que és la manera d’atreure l’abundància per tot l’any.

8) Vesteix de groc: hi ha una tradició molt estesa que diu que portar alguna peça de vestir de color groc la nit de Cap d’Any simbolitza el poder i atreu la riquesa.

9) El sucre de la bona sort: es creu que si llences sucre davant de la porta abans del canvi d’any, arribarà a casa la bona sort per tots els que viuen allà.

10) 3 desitjos: perquè es facin realitat, els has d’escriure en un paper abans de sopar i deixar-los tocant la teva pell durant tot el sopar per cremar-los un cop sigui any nou.

 

Teniu alguna altra tradició a casa?

Us desitgem molta sort durant tot aquest any nou… Feliç 2019!