El nostre blog

Publicado el dia

Puré de moniato i pastanaga amb nou moscada i mascarpone

Encara que aquest puré de moniato i pastanaga amb nou moscada i mascarpone tingui un nom tan llarg, us assegurem que no pot ser més fàcil de fer!

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en sucre, baixa en colesterol, baixa en calories

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 213
Hidrats: 121 (57%)
Proteïnes: 7 (3%)
Greixos: 85 (40%)

Ingredients

– 75 ml d’aigua
– 1 cullerada d’oli d’oliva
– 1 culleradeta de sucre
– 75 g de pastanaga tallada
– 75 g de moniato tallat
– un polsim de nou moscada acabada de ratllar
– 1 cullerada de formatge mascarpone
– sal i pebre negre acabat de moldre

Preparació

En una cassola al foc, poseu-hi l’aigua, l’oli i el sucre; deixeu que bulli; afegiu-hi les verdures i reduïu el foc.
Deixeu que bulli sense tapa fins que l’aigua s’hagi evaporat.
Poseu les verdures a la batedora o robot de cuina, juntament amb la nou moscada i el mascarpone. Tritureu-ho bé.
Salpebreu-ho i serviu-ho.

Comentaris

Aquest plat es pot elaborar amb altres verdures, com la carabassa, la pastanaga, la xirivia o el nap. És ric en vitamina A i carotens (precursors de la vitamina A). L’alternativa d’utilitzar el moniato com a font d’energia en l’època d’hivern, quan es pot trobar al mercat, és interessant per variar els aliments de la dieta.