El nostre blog

Publicado el dia

Pastís fi de poma

Aquest pastís fi de poma és un dolç molt senzill d’eaborar, però no per això menys deliciós! No detall a la recepta.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense ou, sense lactosa, baixa en colesterol, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 393
Hidrats: 246 (63%)
Proteïnes 13 (3%)
Greixos: 132 (34%)

Ingredients

– 50 g de pasta de full
– 2 pomes
– 1 llimona
– canyella en pols (1 culleradeta)
– mel i sucre
– 5 g de mantega

Preparació

Escalfeu el forn a 180ºC. Pinteu una safata del forn amb mantega.
Estireu la pasta fullada i formeu un cercle de 15 a 18 cm. Col·loqueu-lo a la safata.
Peleu la poma i extraieu-ne el cor.
Ratlleu la pell de la llimona i espremeu el suc del fruit.
Talleu la poma a làmines regulars i afegiu-hi, per sobre, el suc de llimona barrejat amb una cullerada de mel.
Col·loqueu les làmines de poma en forma de flor per sobre de la pasta. Poseu-hi una culleradeta de canyella i sucre per sobre. Coeu-ho al forn durant 15 minuts.

Comentaris

Una versió més dels tradicionals pastissos de poma, però aquesta és senzilla de preparar. Es pot servir a les postres o en l’esmorzar o el berenar d’algunes dietes. Cal vigilar el contingut de sucre. No és apte per a celíacs.