El nostre blog

Publicado el dia

Gelatina de fruites

La gelatina de fruites és un plat compatible amb dieta sense gluten, baixa en colesterol i energètica.

Dificultat: mitjana
Temps preparació: 10 min
Temps cocció: 15 min

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 586
Hidrats: 12 (9%)
Proteïnes: 34 (24%)
Greixos: 43 (68%)

Ingredients

– 1 tomàquet gran
– 1 ou
– 1/2 llimona
– sal i pebre
– oli d’oliva
– 1/4 de got d’oli
– 10 cc de llet
– confitats en vinagre:
– cebetes, tàperes i cogombres
– enciams variats

Preparació

Renteu el peix i traieu-ne les espines, la pell, el cap i les vísceres.
Renteu el tomàquet, trossegeu-lo i traieu-ne la pell i les llavors; coeu-lo per fer-ne una salsa espessa.
Poseu la carn del peix, prèviament salpebrat i amanit amb llimona, en una cassola amb una mica d’oli; coeu-lo a foc lent durant uns 5-7 minuts i afegiu-hi la salsa de tomàquet; deixeu-ho coure un minut perquè es barregi tot.
Retireu-ho del foc i afegiu-hi el rovell de l’ou, la clara muntada a punt de neu i la llet.
Poseu mantega en un motlle petit, que anirà al forn, i afegiu-hi la barreja del peix. Coeu-ho al forn, o al foc en una cassola al bany maria, a temperatura mitjana, durant uns 10-12 minuts. Deixeu-ho refredar abans de desemmotllar-ho.

Per a la salsa (opcional)

Una maionesa sense ou: al vas de la batedora, poseu-hi 1 dit de llet i afegiu-hi, a poc a poc, un rajolí d’oli fins que s’espesseixi.
Poseu-ho per sobre la mousse, un cop sigui al plat.
Serviu-ho acompanyat de l’enciam, tallat a trossos molt petits, i dels confitats en vinagre.

Comentaris

Els ingredients d’una mousse solen ser verdures i peix. Com que la cocció és suau, el plat es paeix bé. Una mousse rica en https://ca.wikipedia.org/wiki/Prote%C3%AFnaproteïna gràcies al peix blanc