El nostre blog

Publicado el dia

3 gelats casolans elaborats amb fruita fresca

Quina calor està fent aquests dies! Per refrescar-te, et proposem algunes receptes de gelats casolans elaborats amb fruita fresca. T’atreveixes a provar-los? Segur que et queden deliciosos!

1 Gelat de iogurt i maduixes

Una aposta segura que encantarà a petits i grans! La cremositat del iogurt i la dolçor de les maduixes fresques el converteixen en una bona opció de postres o per acompanyar el berenar. Clica a la imatge i descobreix la recepta pas a pas!

Imatge extreta de https://www.diabetes-cidi.org/ca/diabetes-tipo-1/recetas/gelat-casola-iogurt-maduixes
Imatge extreta de https://www.diabetes-cidi.org/ca/diabetes-tipo-1/recetas/gelat-casola-iogurt-maduixes

Ingredients:

  • 2 iogurts de maduixa
  • 2 iogurts naturals
  • 2 petit suisse de maduixa
  • 100 g de llet
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 300 g de maduixes

Pas a pas:

  1. Posa tots els ingredients menys les maduixes a la batedora i tritura fins que quedi homogeni.
  2. Després, pica les maduixes i afegeix-les. Acaba de triturar.
  3. Barreja-ho bé, omple un recipient que tanqui hermèticament i posa-ho a congelar 4 o 5 hores.
  4. Pots completar-lo posant-hi galeta! Mmmmmm!

 

2 Gelat de gerds

Continuem amb fruites vermelles, en aquest cas els gerds. Si t’agraden les fruites del bosc, aquest podria convertir-se en el teu gelat preferit. Fes-lo a casa amb gerds, llet, sucre, rovells d’ou i nata. Clica a la imatge i descobreix com preparar-lo. T’animes?

Imatge extreta de https://cookpad.com/es/recetas/2182164-helado-de-frambuesa
Imatge extreta de https://cookpad.com/es/recetas/2182164-helado-de-frambuesa

Ingredients

  • 300 g gerds
  • 100 g sucre blanc
  • 2 cullerades de sucre invertit
  • 4 rovells d’ou
  • 300 ml nata
  • 300 ml llet

Pas a pas:

  1. Tritura els gerds amb la batedora amb 50 g de sucre, fins que es dissolgui. Passa el puré pel colador i reserva’l fora de la nevera.
  2. Amb la batedora, barreja els rovells i els 50 g de sucre fins que tinguis una barreja esponjosa i d’un groc més clar.
  3. Barreja la nata, la llet i el sucre invertit. Cou a foc mitjà fins que arribi a bullir. Remou amb una cullera de fusta o una espàtula de silicona fins que estigui espès, evitant que s’enganxi al fons.
  4. Submergeix l’olla al bany maria amb aigua freda per ajudar a refredar-ho i vés removent. Un cop freda, passa la barreja per un colador i afegeix el puré de gerds i bat per integrar-ho.

 

3 Gelat de plàtan

Tens plàtans massa madurs? No els llencis! Utilitza’ls per fer un deliciós gelat. Només necessitaràs de 2 a 4 plàtans madurs. Sabies que pots fer un gelat amb només un ingredient? Clica i ho descobriràs.

Imatge extreta de https://www.directoalpaladar.com/postres/como-hacer-helado-con-un-unico-ingrediente-y-sin-heladera-receta-de-helado-facil-de-platano
Imatge extreta de https://www.directoalpaladar.com/postres/como-hacer-helado-con-un-unico-ingrediente-y-sin-heladera-receta-de-helado-facil-de-platano

Ingredients

  • 2 o 4 plàtans (depèn de la mida que tinguin) lleugerament madurs

Pas a pas:

  1. Tria els plàtans que estiguin lleugerament madurs. Pela’ls, treu les fibres i talla’ls a rodanxes d’un o dos centímetres. Col·loca’ls en una sola capa en un plat o safata. Congela-ho un parell d’hores.
  2. Col·loca el plàtan directament congelat a la batedora, tritura i remou bé cada cop fins aconseguir una textura homogènia i cremosa. Al principi serà difícil de triturar i la textura és grumollosa però a poc a poc es va convertint en un gelat llest per servir.