El nostre blog

Publicado el dia

Com fer un bon sushi casolà

Un cop l’has tastat, ja estàs perdut! El sushi encanta a grans i petits. Té un gust molt especial, és molt fàcil de menjar i és saludable! No t’agradaria aprendre a preparar-lo a casa? Aprèn a sorprendre els teus amics i familiars amb aquest fantàstic plat 😉

1. El secret és l’arròs
Si vols que el teu sushi sigui tot un èxit, has de procurar que l’arròs sigui perfecte. Per això hauries d’utilitzar un arròs especial per a sushi: de gra rodó i curt, glutinós i preferiblement de varietat japonesa. No t’espantis, aquest arròs el trobaràs fàcilment al teu supermercat Plusfresc. Necessitaràs una tassa d’arròs (uns 200 gr.) per fer 4 rotllos de maki, fes els teus càlculs i comencem:

  1. S’ha de rentar l’arròs per treure el midó. L’hauràs de submergir en aigua i remoure’l fins que l’aigua quedi blanquinosa, retirar l’aigua i repeteix el procés (entre 6 i 8 cops) fins que l’aigua quedi transparent. Un cop net, fica’l en una olla amb la mateixa quantitat d’aigua que arròs. Tapa l’olla, posa-ho a bullir durant dos minuts a foc mitjà i 13 minuts al mínim. Després retira´l del foc i deixa’l reposar uns 10 minuts, però sense destapar l’olla en cap moment!
  1. Després has d’amanir l’arròs! Has de fer servir una proporció 1:5. És a dir, si has fet servir 500 g d’arròs, faràs servir 100 cl de la següent barreja: 5 parts de vinagre d’arròs, 2 de sucre i 1 de sal.
    Per preparar-ho, la millor manera és escalfar el vinagre en una olla sense que arribi a bullir i dissoldre-hi el sucre i la sal. Després deixa-ho refredar. Per barrejar-ho amb l’arròs farem servir la nostra “shamoji”, una paleta de fusta dissenyada especialment amb aquesta finalitat.
  1. El resultat final ha de ser un arròs a temperatura ambient, brillant i una mica enganxifós. Aquesta textura és la ideal per fer un bon sushi! Si tens algun dubte, no et preocupis, aquí tens un vídeo on podràs veure on Taka Sasaki, una xef japonesa, t’ho ensenya pas a pas!

2. Tallem el peix!

Tallar el peix no és molt complicat però no cal parar atenció a les tècniques mil·lenàries japoneses, ja que sempre podem aprendre alguna cosa nova.

  1. El primer que hem de fer és assegurar-nos de tenir un peix ben fresc, com el que trobaràs a les nostres peixateries, i deixar-lo ben net d’espines i de pell abans de procedir a tallar-lo. En aquest vídeo un xef t’ensenyarà com tallar el salmó pas a pas i en aquest altre, veuràs el mateix amb tonyina.
  1. Amb aquests talls podràs preparar uns nigiris espectaculars, amb el peix per sobre de l’arròs. Una altra opció és preparar-ho en forma de maki, on el peix es troba en l’interior de l’arròs. Pots aprendre a preparar els makis amb aquest altre vídeo.

3. A gaudir…

 

Ara que has fet tota la feina, et queda la millor part: seure a taula i gaudir del que acabes de fer. I si és en bona companyia, mooolt millor.

Recorda que has de posar uns petits recipients amb salsa de soja i deixar una mica de wasabi al costat per poder barrejar-ho al gust. I per fi! Ja pots sucar-hi els makis i els nigiris.

Bon profit, o millor dit: Itadakimasu! 🙂