El nostre blog

Publicado el dia

Croquetes fàcils i originals

croquetes

Sabies que el 16 de gener és el Dia Internacional de la Croqueta? Per nosaltres, les croquetes no es mereixen un dia, se’n mereixen tres: un per cadascuna d’aquestes receptes tan increïbles.

Croquetes de bolets

La Rosa Maria Lema de @yotambienmecuido ens va ensenyar a preparar aquestes croquetes de bolets. Són facilíssimes i delicioses, ja les has tastat?

Ingredients:

  • 200 g de bolets variats
  • 90 g de farina
  • 500 ml de llet sencera
  • 1 ceba petita
  • 1 ou
  • 1 all
  • Pa ratllat o panko
  • Nou moscada
  • Pebre
  • Sal
  • Oli

Preparació:

  1. Pica la ceba i posa-la amb una mica de sal en oli calent.
  2. Quan estigui daurada, afegeix-hi un all i els bolets, també picats.
  3. Posa-hi la farina i remou.
  4. Incorpora-hi la llet, pebre i nou moscada. Ves removent i en 10 minuts tindràs la beixamel.
  5. Deixa refredar 30 minuts com a mínim.
  6. Dona forma a les croquetes i passa-les per ou i pa torrat o panko.
  7. Fregeix-les en oli i col·loca-les sobre paper absorbent.

Croquetes picants de tonyina

Quina calor de cop i volta! Si t’agrada el picant, aquestes croquetes amb xili són per a tu.

Ingredients:

  • 1 llauna de conserva de tonyina en aigua
  • 100 g de farina
  • 150 g de pa ratllat
  • 3 ous
  • 1 xili de Jalapa
  • 1 gra d’all
  • Sal
  • Oli

Preparació:

  1. Talla i desvena el xili. Pica’l i reserva’l.
  2. Obre la llauna de tonyina, treu l’aigua i posa la tonyina en un recipient amb la farina i el pa ratllat. Barreja bé.
  3. Afegeix-hi els ous, posa-hi sal al gust i el xile picat. Barreja fins a obtenir una massa fàcil de manipular.
  4. Escalfa l’oli i ves donant forma a les croquetes.
  5. Quan l’oli estigui calent, fregeix-les de 2 a 3 minuts per costat.
  6. Deixa-les a sobre de paper absorbent.

Croquetes d’arròs amb llet

I per postres… també croquetes! Aquesta recepta ens ha convertit en fans de les croquetes dolces.

Ingredients:

  • 1 l de llet
  • 150 g d’arròs
  • 200 g de sucre
  • 1 branca de canyella
  • Pell d’1 llimona
  • Canyella en pols
  • Sucre de llustre
  • Pa ratllat
  • 1 ou
  • Oli

Preparació:

  1. Posa la llet en un cassó amb la pela de llimona i la branca de canyella. Quan comenci a bullir, afegeix-hi l’arròs.
  2. Cou durant 15 minuts, afegeix-hi el sucre i cou 15 minuts més mentre vas removent.
  3. Treu la canyella i la pela de llimona i deixa que es refredi a la nevera.
  4. Fes boletes de la mescla i passa-les per ou batut i pa ratllat.
  5. Fregeix les croquetes amb molt d’oli. Posa-les sobre de paper absorbent i quan estiguin fredes escampa-hi sucre de llustre i canyella en pols per sobre.

I ara, a celebrar el Dia de la Croqueta com es mereix!

 

També et pot interessar: