El nostre blog

Publicado el dia

Truita de riu amb samfaina

La truita de riu amb samfaina és un plat compatible amb dieta baixa en sucre, baixa en colesterol i sense ou.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min.
Temps de cocció: 15 min.

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 621
Hidrats: 148 (24%)
Proteïnes: 166 (27%)
Greixos: 306 (49%)

Ingredients

1 truita de riu
1 ceba
½ pebrot
½ albergínia
1 tomàquet madur
1 cullerada de farina
¼ de got de llet
sal, pebre
oli d’oliva
20 g de formatge ratllat

Preparació

Renteu la truita i traieu-ne l’espina; salpebreu-la i fregiu-la amb oli calent. Reserveu-la sobre paper de cuina.
Prepareu les verdures per fer la samfaina: peleu i talleu a daus la ceba, l’albergínia i el pebrot. Escaldeu el tomàquet per treure’n la pell i talleu-la a trossos.
Poseu-ho tot a coure lentament amb oli d’oliva dins una paella i deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Prepareu la salsa beixamel: dins un cassó, poseu-hi una mica d’oli i afegiu-hi una cullerada de farina; sense deixar-ho de remenar, afegiu-hi a poc a poc la llet i un polset de sal; remeneu-ho fins que s’espesseixi i retireu-ho del foc.
Poseu en una safata de forn un sostre de samfaina; al damunt, la truita cuita i per sobre, la resta de samfaina. Cobriu-ho tot amb una capa de beixamel.
Poseu-hi formatge ratllat i gratineu-ho al forn abans de servir.

Comentaris

Aquest és un plat fet amb un peix d’aigua dolça: la seva carn és molt fina i perfumada, de sabor delicat, que varia lleugerament en funció de l’espècie. La truita de riu salmonada (el seu color recorda el salmó) és més apreciada.