El nostre blog

Publicado el dia

Consells per fer una compra més saludable.

Si partim de la famosa frase del “som el que mengem” i tenim en compte que mengem el que comprem, arribem ràpidament a la conclusió que som el que comprem, és a dir, que la nostra compra té un impacte directe sobre la nostra salut.

És per això que avui volem donar-te un cop de mà amb aquests petits consells que t’ajudaran a prendre les decisions més saludables durant tot el procés de compra, des de la planificació fins al pagament.

– Prepara un menú setmanal i fes una llista de tots els ingredients que necessites per preparar-lo.

– Prioritza els productes frescos: fruites, verdures, carn magra, peix del dia… procura que al teu carro predominin els productes frescos per tal d’evitar els processats.

– Tria fruites, verdures i peixos de temporada: els productes de temporada es troben en el seu millor moment tant pel gust com pels nutrients.

– No compris amb gana: és el truc més clàssic i eficaç. Quan tens gana, tens més rics de caure a les temptacions dels productes més processats.

– Busca els cereals integrals: tenen més fibra, minerals i vitamines que els cereals refinats i enriquiran totes les teves receptes.

– Llegeix les etiquetes nutricionals: així sabràs més sobre el producte que estan comprant per poder valorar moment de consum, la porció ideal, si té sucres afegits… Ser un consumidor informat et permetrà prendre millors decisions.

– Evita els snacks, les llaminadures i els precuinats (que no són del dia): tenen molts més conservants, saboritzants, salses afegides, sal i sucre que altres alternatives de snacks més naturals com, per exemple, els fruits secs, les torradetes integrals, la fruita o els formatges artesans.

Se t’ocorre alguna forma més de fer el teu carro de la compra més saludable?