El nostre blog

Publicado el dia

6 formes de donar un cop de mà als nostres amics peluts.

No és cap novetat que durant l’agost augmenten els abandonaments dels nostres amics peluts i les protectores es veuen desbordades d’animals i feina.

A Plusfresc som molt conscients d’aquesta realitat i per això, col·laborem habitualment amb la Protectora Amics dels Animals del Segrià  però avui ens agradaria fer un pas més i ajudar a difondre aquest problema explicant algunes formes amb què podem ajudar als nostres amics de 4 potes.

Recollida
843 kg d’aliments recollits pels peluts al Plusfresc de Pi i Maragall

 

1.
Per què adoptar?

Mal que ens pesi, Espanya és un dels països amb més animals abandonats, uns 150.000 cada any. I aquest és, sens dubte, un bon motiu per adoptar perquè estàs oferint una segona oportunitat a un animal que realment ho necessita i ajudes a reduir aquest problema.

A part d’aquest motiu, n’hi ha d’altres de menys coneguts:

  • Les protectores solen conèixer molt bé el caràcter dels seus animals i a través de les entrevistes personals, et solen aconsellar quin amic pelut congeniarà millor amb el teu estil de vida i el de la teva família.
  • Per un preu molt simbòlic, les protectores t’ofereixen una mascota que compleix amb tots els requisits sanitaris imprescindibles per garantir la seva salut i benestar (vacunes i desparasitació interna i externa), xip per a la seva identificació i esterilització. A part, moltes d’elles ofereixen un servei d’assessorament posterior a l’adopció perquè puguis consultar els teus dubtes amb un expert.

Si t’animes a adoptar, aquí trobaràs a molts peluts lleidatans que estaran encantats de conèixer-te.

 

2.
Si no pots adoptar, fer de casa d’acollida és de gran ajut

Les protectores sempre necessiten cases d’acollida per a cadellets que són massa petits per estar a la protectora o casos especials que necessiten una acollida temporal. Aquesta és una gran forma d’ajudar i, normalment, no et suposa cap cost, ja que les protectores s’acostumen a fer càrrec de totes les despeses sanitàries i alimentàries. I tu pots gaudir de l’experiència de compartir grans moments amb un pelut, sense el compromís de per vida que suposa una adopció.

T’animes? En aquest e-mail et resoldran tots els dubtes: protectoralleida@hotmail.com 

Zarco
El Zarco necessita casa d’acollida durant 1 mes, l’ajudes? Escriu a: protectoralleida@hotmail.com

3.
Adoptar o acollir als que més ho necessiten

 Qui són els invisibles?

Les protectores estan plenes del que elles anomenen “invisibles”, animals adults, d’1 a 6 anys, sense raça que encara que segueixen sent joves semblen invisibles per la majoria d’adoptants. Però, adoptar-los té moltes avantatges:

  • Aguanten les seves necessitats
  • No necessiten tantes atencions
  • Han canviat les dents i no mosseguen les coses
  • I sobretot, ja se sap quin tipus de caràcter tenen
Lula
Lula, una golafre més bona que el pa

Els avis i les àvies

És la realitat més trista! Hi ha molts animals que han envellit a la protectora sense conèixer mai el que és una casa que els estimi. O pitjor, molts d’ells han estat abandonats precisament en aquesta etapa de la seva vida. Ells són els que més necessiten una acollida o adopció perquè pateixen per l’edat, sobretot ara que s’apropa l’hivern. Aquí pots veure alguns dels peludets que necessiten urgentment una casa que els estimi.

Tani
Una casa perquè la velleta Tani no passi l’hivern al refugi? Escriu a: protectoralleida@hotmail.com

4.
Has pensat mai a fer de voluntari?

 Si disposes d’una mica de temps lliure i t’agraden els animals, una bona idea és apropar-te a la protectora més pròxima a donar un cop de mà amb les activitats del refugi: passejar els gossos, assistir a les fires, banyar als animals… Unes hores que et recompensaran a tu i als peluts, segur!

5.
Una petita donació pot fer molt

Pot ser econòmica o de material com: pinso, llaunes, mantes, matalassos, tovalloles, jerseis… Encara que creguis que és poc, no t’ho pensis: és molt!

6.
L’opció més fàcil: compartir

Pots ajudar simplement difonent els animals que publiquen les protectores. Compartir els casos en les teves xarxes socials no costa res i pot significar la diferència entre que un animal trobi o no una llar.

I per acabar, des d’aquí volem agrair la gran labor que fan i tota la informació i material gràfic que ens han facilitat la Protectora Amics dels Animals del Segrià. Gràcies per treballar per aconseguir fer una societat més amiga dels nostres millors amics.