Publicado el dia

Sunka acosta els secrets del vi lleidatà amb el prestigiós sommelier Toni Lara

La cadena de supermercats dóna suport a la vinicultura local organitzant un tast per als seus clients

Supermercats Plusfresc ha organitzat a la Sala Sunka un tast de vins de la DO Costers del Segre juntament amb l’Associació de la Ruta de Vi de Lleida. Com a experts en productes frescos i locals, han volgut transmetre als seus clients la importància d’un bon maridatge per gaudir dels sabors de la terra. 20 han estat els afortunats que han pogut degustar la selecció de vins que Plusfresc va oferir ahir a la tarda per als seus clients.

A més, aquest tast l’han pogut fer de la mà del prestigiós Sommelier Toni Lara del Restaurant l’Estel de la Mercè de Lleida, qui va ser escollit el Millor Sommelier de Catalunya al 2013. Ell mateix ha estat el responsable de donar-los una explicació de cadascun dels vins seleccionats, destacant les característiques que fan especial els 6 caldos que han degustat els assistents.

Els assistents han degustat cadascun dels 6 vins dels que constava el tast, entre els quals es troben vins de renom com el vi negre ANALEC la creu negre d.o. costers segre o el blanc RAIMAT terra chardonnay ecològic.”És una oportunitat única per tastar els vins de la nostra terra assaborint-los d’una manera nova i poder-los apreciar millor gràcies a les explicacions en detall d’aquest gran sommelier” destacava una de les clientes de Sunka que ha pogut gaudir del tast.

Aquest tast mostra el gran suport dels supermercats Plusfresc per al vi lleidatà fomentant-ne el seu consum i la seva revalorització. “Accions com aquesta ens ajuden a difondre el valor dels nostres vins” explica Francisco González, director general de Plusfresc, i destaca la importància de donar a conèixer que “els cellers que formen la Ruta del Vi de Lleida elaboren els seus vins a l’empara i sota la certificació de la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre”. Dividida en set subzones, la zona productora de la DO vetlla per la qualitat d’uns vins procedents de vinyes que creixen en terres calcàries, sota un clima mediterrani d’aire continental, amb hiverns freds i càlids estius.