El nostre blog

Publicado el dia

Filet d’orada amb escates de patata i salsa de pesto

Aquest plat de filet d’orada amb escates de patata i salsa de pesto deixarà els teus convidats absoultament bocabadats!

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta: sense gluten, sense ou, baixa en colesterol, baixa en sal, energètica

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 580
Hidrats: 15 (10%)
Proteïnes: 37 (26%)
Greixos: 41 (64%)

Ingredients

– 1 orada (filetejada i sense espines )
– 1 patata petita
– oli d’oliva

Per fer la salsa de pesto

– 25 g de fulles d’alfàbrega
– 25 g de pinyons
– 20 g de formatge parmesà
– 30 cl d’oli d’oliva
– 2 grans d’all
– ¼ de got d’aigua

Preparació

Peleu les patates i renteu-les. Feu-ne rodanxes molt fines i reserveu-les sense posar-les en aigua.
Munteu-les sobre el filet de peix en forma d’escata. Pinteu-les amb mantega o oli d’oliva Reserveu-ho.
Poseu en una safata de forn un raig d’oli i, a sobre, el peix. Coeu-ho a foc fort durant 10-12 minuts, de manera que les patates quedin daurades.
En un bol alt, poseu-hi els ingredients de la salsa: alls, fulles d’alfàbega, formatge parmesà, pinyons i un bon raig d’oli d’oliva. Tritureu-ho tot fins que quedi una pasta fina; si cal, afegiu-hi una mica d’aigua perquè no quedi tan espessa.
Poseu al mig del plat el peix, decorat amb la salsa.

Comentaris

És la versió elegant i sofisticada del popular peix amb patates… però menys calòrica, perquè les patates estan cuites al forn i, per tant, amb menys oli. El plat es pot elaborar utilitzant uns altres tipus de peix de carn dura que no sigui el filet d’orada, com el llobarro o bacallà fresc.