Publicado el dia

Transports Bosch Portillo i Plusfresc signen l’adquisició del primer camió pesat 100% elèctric a Catalunya

Lleida, 21/10/2021- La companyia Transports Bosch Portillo s’encarrega d’una gran part del transport de Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos i amb un fort compromís amb la sostenibilitat, tal i com demostra amb l’adquisició d’un Renault Trucks D ZE 100% elèctric signada per ambdues companyies de la mà de François Bottinelli, CEO de Renault Trucks España. El nou camió serà el primer elèctric en incorporar-se a les rutes de repartiment urbà d’aquests supermercats per tota Catalunya.

El camió de 16 tones, amb tecnologia 100% elèctrica, és el primer d’aquestes característiques que es posa en circulació en mans d’una companyia dins del segment de la distribució a Catalunya. Transports Bosch Portillo i Plusfresc es declaren orgullosos de fer aquest nou pas cap a la necessària transició energètica en la mobilitat urbana, un pas iniciat a principis d’any amb un vehicle de gas, també de Renault Trucks.

Ambdós vehicles s’han gestionat amb el grup Motor Tàrrega, el seu distribuïdor Renault Trucks de confiança, alineat amb els valors pioners d’innovació i posada en marxa. Com a punt certificat de Red ZEReady aporten el coneixement i assessorament necessaris en el desafiament cap a una logística urbana més sostenible, adoptant una clara posició d’impulsors del repte cap a la mobilitat sostenible.

El nou vehicle que passa a formar part de la flota de Transports Bosch Portillo per a la logística de Plusfresc és un Renault Trucks D Z.E de 16 tones, amb unes dimensions, capacitat i autonomia perfectament alineades per acomplir amb les seves rutes de repartiment diàries, mantenint la cadena de fred a l’estar equipat amb isoterma i equip de fred incorporat al mateix camió elèctric. Compta amb una interfície de connexió ajustada a la carrosseria, una conducció silenciosa i un confort de conducció, tant a bord com en càrrega i descàrrega, que garanteixen facilitar la labor del transportista.

El Renault Trucks D Z.E. compta amb un motor electrònic amb un potencia de 185 kW, un màxim del motor elèctric de 425 Nm, dues relacions de transmissió, emmagatzematge d’energia amb bateries de ions de liti 4×66 KWh i una autonomia real de fins a 250km. La carrosseria compta amb una caixa amb trapa per a càrrega de 18 palès.

Amb paraules del director de logística de Plusfresc, Antonio Rueda, “Plusfresc i Transports Bosch Portillo tornem a apostar una vegada més per la mobilitat sostenible amb aquesta adquisició, que implica la inversió en noves fórmules que redueixen l’empremta mediambiental”.

Per aconseguir-ho, ambdues empreses han dut a terme un treball conjunt i d’estudi previ, de la mà de Renault Trucks, per ser capaços de configurar el camió perfecte, que s’ajusti a l’activitat, ruta, treball i autonomia necessària per acomplir la seva funció de manera ecològica i eficient, per a benefici de tots.

El marc de la signatura d’aquesta adquisició no es va poder fer en millor escenari, ja que va ser el punt final d’un esdeveniment celebrat la setmana passada en el distribuïdor oficial Motor Tàrrega -a les seves instal•lacions de Girona- que es va centrar en l’electromobilitat i va reunir a tots els actors implicats en el desenvolupament i impuls d’aquesta tecnologia en termes de mobilitat, distribució i logística.

El CEO de Renault Trucks España, François Bottinelli, va dedicar unes paraules d’agraïment a Bosch Portillo i a Plusfresc per la confiança dipositada en la gamma de productes i serveis de la marca i posició de lideratge, basat en l’exemple, en el camí cap a un transport més sostenible.

François també va agrair a Motor Tàrrega la trobada organitzada amb tots els sectors implicats en la transició energètica: fabricants, associacions, operadors logístics, transportistes, clients; i el treball de divulgació i d’apropament de l’electromobilitat a les empreses d’aquesta zona, perquè puguin conèixer de primera mà, i fins i tot provar, les solucions actuals de transport.

Per tot això, des de Renault Trucks España: “estem convençuts que la transició cap a una distribució més sostenible només serà possible amb clients com Plusfresc i Bosch Portillo, que han fet un pas endavant per a fer-ho realitat. Quelcom que els seus clients segur que després valoraran. I estem convençuts també, que, com ells, molts altres seguiran el seu exemple”, explicava el CEO de Renault Trucks a la presentació.

Sobre Renault Trucks
Hereu de més d’un segle d’experiència en el sector francès del camió, Renault Trucks proposa als professionals del transport una gama de vehicles (de 2,8 a 120 t) i serveis adaptat als oficis de la distribució, la construcció i la llarga distància. Els camions de Renault Trucks, robustos, fiables i amb un consum de combustible controlat, aporten una major productivitat i redueixen els costos d’explotació. Renault Trucks distribueix i manté els seus vehicles a través d’una xarxa de més de 1.500 punts de servei en el món. El disseny i muntatge dels camions Renault Trucks, així com la producció de la major part dels components, es realitzen a França.
Renault Trucks forma part del Grup Volvo, un dels principals constructors mundials de camions, autocars, autobusos, màquines de construcció i motors industrials i marins. El grup ofereix així mateix, solucions completes de finançament i de servei. El Grup Volvo dona feina a unes 95.000 persones, compta amb plantes de producció en 18 països i ven els seus productes en més de 190 mercats.
Sobre SUPSA Supermercats Pujol
SUPSA és l’empresa líder en distribució d’alimentació a les comarques lleidatanes. Actualment, compta amb 81 establiments ubicats a Barcelona, Lleida, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i la Franja de Ponent. La companyia, fundada l’any 1929, té un equip format per més de 1400 col•laboradors. A més de la seva insígnia principal, Plusfresc, compta amb una botiga de format innovador que busca millorar l’experiència de compra i oferir nous serveis, Sunka.