Publicado el dia

Plusfresc promou el consum de fruita dolça de Lleida

La cadena de supermercats lleidatana s’ha sumat a la celebració de la festa Disfruita-lax10, impulsada per la Unió de Pagesos amb la voluntat de promocionar entre els més petits el territori de Lleida com a zona productora de fruita dolça. L’acte va comptar amb la participació de 2.000 nens i nenes d’educació primària de les comarques del Pla d’Urgell, Urgell, Segrià i Noguera.

Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos, va participar el passat 2 d’octubre a Mollerussa a la festa Disfruita-lax10, una iniciativa impulsada per la Unió de Pagesos i l’Ajuntament de la ciutat amb la finalitat de promoure el consum entre els més petits de fruita dolça de Lleida, gran productora d’aquest tipus de fruita.

L’acte, que commemorava els 10 anys de la campanya Disfruita-la de tastos de fruita dolça, va comptar amb la participació de 2.000 nens i nenes d’educació primària d’escoles de les comarques del Pla d’Urgell, Urgell, Segrià i Noguera. “Un cop més, hem volgut sumar-nos a una iniciativa que aposta pel consum de productes de la nostra terra, un aspecte que constitueix la base del nostre negoci des dels nostres inicis”, afirma Rafel Oncins, responsable de RSE a Plusfresc.

Durant la trobada, es va lliurar als nens assistents una carmanyola amb forma de poma que contenia fruita de temporada tallada (pomes, peres, nectarines, figues i prunes), una acció que tenia com a finalitat que la carmanyola fos reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita a l’escola i, d’aquesta manera, donar continuïtat a l’actuació implicant a les famílies.

El grup d’animació infantil La Cremallera va ser l’encarregar d’animar l’esdeveniment amb una actuació durant la qual va interpretar la cançó de la festa, Disfruiteu-la xic, a més de temes propis i versions populars i de cercavila.
La campanya Disfruiteu-la es va iniciar l’any 2005. Des de llavors hi ha participat més de 40.000 escolars de tot Catalunya.