Publicado el dia

Plusfresc, primera cadena de supermercats en utilitzar bosses compostables a la secció de fleca

La cadena de supermercats lleidatana continua impulsant iniciatives orientades a la protecció i millora del medi ambient, objectiu principal del Projecte Sostenible establert per l’empresa dins el seu Pla estratègic 2019-2020.
Plusfresc va decidir eliminar l’estiu passat el 100% de les bosses de plàstic dels seus establiments, oferint com a alternativa bosses reutilitzables de materials més sostenibles

Lleida, 15 de juny de 2020.- Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos, continua impulsant iniciatives que contribueixin a la protecció i la millora del medi ambient. La companyia ha substituït totes les bosses utilitzades a la seva secció de fleca per bosses compostables.


Fetes amb paper, les bosses inclouen una finestra lateral elaborada amb material totalment compostable. La companyia ha inclòs a més en el disseny de la bossa les instruccions per indicar als seus clients com separar aquesta part per després poder-la llançar al contenidor marró.
No podem mantenir-nos al marge de la situació de crisi mediambiental en la que ens trobem. Les empreses hem d’implicar-nos; hem d’agafar tot el que tenim al nostre abast i impulsar mesures que, com aquesta, contribueixin a millorar el nostre entorn”, explica Rafel Oncins, responsable de RSE a Plusfresc.
La introducció de bosses compostables en la secció de fleca s’emmarca dins el Projecte Sostenible establert per la companyia dins el seu Pla estratègic 2019-2020, donant continuïtat així al programa de mesures iniciat per l’empresa l’estiu passat i que té com a finalitat principal l’eliminació total del plàstic en tots els seus establiments.
Així, la cadena de supermercats lleidatana va avançar-se a la normativa europea que estableix la prohibició d’ús, a partir de 2021, de totes aquelles bosses que no siguin de plàstic reciclat eliminant de tots els seus establiments el 100% de les bosses de plàstic. De fet, va anar més enllà i les va substituir per d’altres fetes amb materials reutilitzables, com la ràfia i el niló, i d’altres fabricades amb materials més respectuosos, com el paper, les bosses compostables i les caixes de cartró. A més, tot i que la normativa no ho requeria, va substituir també les bosses de les seccions de carn, peix, fruita i verdura i congelats per bosses compostables i de malla reutilitzables.
En aquest sentit, les mesures impulsades per minimitzar el plàstic no es van quedar aquí sinó que, des de llavors, l’empresa ha posat en marxa altres iniciatives, com la de eliminar els gots, plats, coberts i palletes d’un sol ús i substituir-los per altres de material compostable i biodegradable o reutilitzables i substituir també a totes les seves botigues les safates de poliestirè que s’utilitzen per dispensar els productes a les seccions de carn i peix per safates.
De cara als pròxims mesos, la cadena de supermercats s’ha compromès a utilitzar film de retractilar compostable.
Sobre SUPSA Supermercats Pujol
SUPSA és l’empresa líder en distribució d’alimentació a les comarques lleidatanes. Actualment, compta amb 75 establiments ubicats a Barcelona, Lleida, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i la Franja de Ponent. La companyia, fundada l’any 1929, té un equip format per més de 1400 col•laboradors. A més de la seva insígnia principal, Plusfresc, compta amb una botiga de format innovador que busca millorar l’experiència de compra i oferir nous serveis, Sunka.