Publicado el dia

Plusfresc posa en marxa una iniciativa per millorar el benestar laboral, físic i emocional dels seus treballadors i treballadores

El “Projecte Empresa Saludable”, impulsat per la cadena de supermercats lleidatana, es basa en el desenvolupament de tres eixos: incrementar la comoditat de l’espai laboral, equilibrar la càrrega de treball contribuint a la conciliació i promoure els hàbits saludables Tres comissions formades per voluntaris i voluntàries seran les encarregades de recollir idees de millora, que seran valorades i gestionades per una psicòloga empresarial

Lleida, 7 de maig de 2019.- La cadena de supermercats lleidatana Plusfresc ha donat un pas més en el seu compromís amb els seus treballadors/es posant en marxa el “Projecte Empresa saludable”, una iniciativa destinada a millorar la seva seguretat i el seu benestar.

Es tracta d’un projecte innovador basat en el desenvolupament de tres eixos: la millora de l’entorn físic fent-lo més còmode, la promoció dels hàbits saludables i la cura de la salut emocional equilibrant la càrrega de treball i el clima laboral i contribuint a la conciliació familiar.
La iniciativa es basa en la creació de tres comissions que, formades per voluntaris i voluntàries, seran les encarregades de recollir idees per millorar el benestar de la plantilla. “A Plusfresc creiem que no és la direcció qui ha de prendre decisions sobre com s’han de fer les coses sinó que són els propis treballadors els que han de dir què necessiten per estar bé al seu lloc de treball”, explica Ismael Bertran, cap de Recursos Humans de Plusfresc. I afegeix: “Els col•laboradors són el motor de Plusfresc. Per això ens importa la seva salut, el seu benestar i, en definitiva, la seva felicitat”.
Les mesures que surtin d’aquests grups – que es reuneixen cada 15 dies – seran valorades i gestionades per Montse Sentís, especialitzada en psicologia organitzacional, que treballarà perquè les propostes s’acabin implementant. En aquest sentit, la companyia ja ha posat en marxa la primera d’aquestes idees. I és que Plusfresc ha signat un acord amb Equilibrium, espai lleidatà que promou la salut del cos i de la ment, després d’haver detectat en aquestes reunions la necessitat de reduir les dolences muscoesquelètiques de la plantilla.
Així, a través d’aquest acord, s’elaboraran vídeos d’estiraments i escalfaments específics per cada lloc de treball – carnisseria, peixateria, fruiteria, fleca, oficines, caixers, magatzem… -. En aquest sentit, i per donar el tret de sortida a aquest acord, diumenge 5 de maig es va celebrar la “Matinal del benestar”, on els col•laboradors i els seus familiars van poder participar en diferents activitats que busquen l’equilibri entre cos i ment – ioga, caminada conscient i un taller sensorial – i en una masterclass d’esquena sana on se’ls van donar consells per cuidar la seva salut corporal en l’entorn laboral.

Un projecte per tots i totes
L’objectiu de Plusfresc és fer partícips a tots els seus col•laboradors d’aquesta iniciativa, siguin quines siguin les seves tasques diàries. Per això, i amb la voluntat d’implicar a tota la seva plantilla, la companyia ha iniciat el seu projecte posant a disposició de tots els treballadors/es la figura d’una metgessa que els podrà atendre a les oficines centrals dos dies a la setmana.
El Projecte Empresa Saludable és un projecte viu i dinàmic; una iniciativa que arriba per quedar-se i que cada cop anirà englobant més activitats, totes elles pensades per assegurar el benestar de la nostra plantilla”, afirma Bertran. En aquest sentit, els col•laboradors de Plusfresc han pogut participar ja en algunes iniciatives puntuals, com la Cursa de Templers, la Jornada esportiva solidaria organitzada el 17 de març per donar suport a la Trailwalker i la mateixa Trailwalker – on va participar amb tres equips -. La següent cita serà el 9 de juny, quan la companyia, de manera conjunta amb l’Associació Aurora, celebrarà una Jornada de Descoberta i Neteja del Bosc de la Marquesa (Tarragona), una activitat destinada a promoure els hàbits saludables, la solidaritat i la cura del medi ambient.
A més de la iniciativa Empresa Saludable, Plusfresc posa a l’abast dels seus empleats des de fa anys diversos beneficis socials, que inclouen gimnàs, centres de fisioteràpia, estètica i benestar, dentista i altres serveis com promocions en botigues de mobles i decoració, bancs, etc.

Sobre SUPSA Supermercats Pujol
SUPSA és l’empresa líder en distribució d’alimentació a les comarques lleidatanes. Actualment, compta amb 73 establiments ubicats a Barcelona, Lleida, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i la Franja de Ponent. La companyia, fundada l’any 1929, té un equip format per més de 1300 col•laboradors. A més de la seva insígnia principal, Plusfresc, compta amb una botiga de format innovador que busca millorar l’experiència de compra i oferir nous serveis, Sunka.