Publicado el dia

Plusfresc consolida el seu compromís amb la protecció del medi ambient amb l’adquisició d’un nou camió sostenible

La cadena de supermercats lleidatana compta amb altres vehicles de gas i elèctrics que contribueixen a la reducció de la contaminació mediambiental i acústica

Lleida, 29 de gener de 2021.- Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos, continua impulsant iniciatives que contribueixin a la protecció i la millora del medi ambient. La companyia ha adquirit recentment un nou camió rígid impulsat per GNC (gas natural comprimit), un vehicle que genera una menor petjada de contaminació acústica i mediambiental ja que no emet tant de soroll com els tradicionals, fet que permet disminuir notablement la contaminació acústica a les ciutats. A més, les emissions d’òxids de nitrogen (NOx) es redueixen fins a un 95% i quasi no generen emissions de partícules sòlides.

 

Amb aquesta incorporació són dos els camions de gas que donen cobertura a Plusfresc. A més, la companyia compta amb quatre camions EURO6 propis que va incorporar el passat mes de març, altres camions d’aquesta darrera mateixa tipologia que van renovant conjuntament amb una empresa externa i una moto 100% elèctrica que a partir de l’1 de febrer farà repartiments a la ciutat de Lleida.
El nostre objectiu és anar incorporant poc a poc tant camions com furgonetes i cotxes que aportin una major eficiència amb el medi ambient. En aquest sentit, de cara el 2021 tenim previst incorporar dos camions de gas més, 12 furgonetes elèctriques i un cotxe elèctric”, explica Rafel Oncins, responsable de RSE a Plusfresc.
Compromís sòlid amb el medi ambient
Des dels seus inicis, Plusfresc ha impulsat iniciatives per tal de posar el seu gra de sorra en la protecció del medi ambient i aconseguir així un model de negoci més sostenible. Al 2018, per exemple, es van invertir més de 2.500.000 d’euros en la renovació dels establiments de la companyia per reduir el consum energètic. A més, també s’hi van instal•lar als aparcaments d’algunes de les seves botigues punts de recàrrega de vehicles elèctrics i disposen d’illes de reciclatge d’oli de cuina usat, bombetes de baix consum i piles.
En aquest sentit, la cadena de supermercats lleidatana va voler avançar-se l’any passat a la normativa europea que estableix la prohibició d’ús, a partir de 2021, de totes aquelles bosses que no siguin de plàstic reciclat eliminant de tots els seus establiments el 100% de les bosses de plàstic. L’eliminació dels gots, plats, coberts i palletes d’un sol ús i la seva substitució per altres de material compostable i biodegradable o reutilitzables, la substitució també a totes les seves botigues de les safates de poliestirè que s’utilitzen per dispensar els productes a les seccions de carn i peix per safates i l’ús de bosses compostables a totes les seccions de fleca són altres de les iniciatives impulsades per Plusfresc, les quals s’emmarquen en el Projecte Sostenible establert per l’empresa dins el seu Pla estratègic 2019-2020.
Sobre SUPSA Supermercats Pujol
SUPSA és l’empresa líder en distribució d’alimentació a les comarques lleidatanes. Actualment, compta amb 77 establiments ubicats a Barcelona, Lleida, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i la Franja de Ponent. La companyia, fundada l’any 1929, té un equip format per més de 1400 col·laboradors. A més de la seva insígnia principal, Plusfresc, compta amb una botiga de format innovador que busca millorar l’experiència de compra i oferir nous serveis, Sunka.