Publicado el dia

Un total de 228 persones s’han format a l’Escola de Frescos de Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos, per tal de millorar la qualitat de servei i el coneixement sobre el producte en l’àmbit de la carnisseria i peixateria.

Lleida, 27/03/2023– Un total de 228 persones s’han format a l’Escola de Frescos de Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos, per tal de millorar la qualitat de servei i el coneixement sobre el producte en l’àmbit de la carnisseria i peixateria. El programa, iniciat l’any 2017 davant la manca d’experts en el […]

Lleida, 27/03/2023– Un total de 228 persones s’han format a l’Escola de Frescos de Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos, per tal de millorar la qualitat de servei i el coneixement sobre el producte en l’àmbit de la carnisseria i peixateria. El programa, iniciat l’any 2017 davant la manca d’experts en el mercat laboral, té l’objectiu de millorar la professionalitat d’aquest tipus de perfil, i respon al compromís de la companyia de contribuir a la societat i les persones.

Ubicada a la seu central de Plusfresc a Lleida, l’Escola de Frescos ofereix formació centrada en les seccions de carn i peix, i inclou un total de 72 hores de classes teòriques, i 200 hores de classes pràctiques a la botiga on els alumnes amplien els seus coneixements tant del producte, com les diferents fórmules de presentació, les propietats nutricionals o les aplicacions culinàries.

La companyia, que sovint li costa trobar perfils formats en aquestes disciplines, contribueix així a la formació del seu personal per tal que aquests, puguin adquirir més competències laborals tant dins com fora de l’empresa.

“Per a nosaltres l’Escola de Frescos és molt important ja que ens permet formar als nostres treballadors i treballadores en un tipus de producte que és el tret diferenciador de Plusfresc, fet que repercuteix en un servei de més qualitat als nostres clients. Alhora, amb aquesta iniciativa estem contribuint a crear professionals qualificats en un ofici pel qual avui dia no existeix formació acadèmica”, explica Ismael Bertran, director de Recursos Humans de Plusfresc.

Des de la posada en marxa del projecte, ara fa cinc anys, la companyia ha format a un total de 228 persones, 118 en carnisseria i 110 en peix. Durant l’any passat es van formar un total de 34 treballadors, 19 persones que van fer l’especialització en carnisseria i 15 que van optar per la formació en peixateria.

“Valoro molt positivament l’Escola de Frescos i l’aposta que fa Plusfresc per formar els treballadors. Em vaig decidir a fer la formació sense saber si m’agradaria i només puc dir que ha estat una experiència molt positiva que m’ha permès aprendre moltíssim”, descriu Julio Fuentes, que treballa al Plusfresc de Teodora Lamadrid a Barcelona i que ha fet la formació especialitzada en carn. A aquesta valoració s’afegeix la Montse Espachs, que treballa al Plusfresc d’Alguaire i que ha fet la formació en peix: “Fer aquesta formació m’ha permès ser més polivalent a Plusfresc i ajudar a la secció de peix quan convé. Recomano molt l’Escola de Frescos perquè té uns formadors excel·lents i perquè et fa canviar la perspectiva de seccions com la peixateria”. Tant en carnisseria com en peixateria, la valoració de l’alumnat cada any supera el 9 –al 2022 la puntuació va ser del 9,6-, un fet que demostra la qualitat i l’excel·lència de la formació.

Compromesos amb la societat

Des de la seva creació ara fa més de 90 anys, Plusfresc ha mantingut un fort compromís amb el seu entorn més pròxim, impulsant diferents iniciatives destinades a millorar, per exemple, la qualitat de vida d’aquells que es troben en situacions vulnerables, o iniciatives destinades a protegir i millorar la situació del medi ambient. Amb l’Escola de Frescos, la companyia consolida la seva aposta per la responsabilitat social i per la formació dels seus treballadors i treballadores, per tal que siguin bons professionals en els seus àmbits.

A més a més, la companyia també té una forta vinculació amb el territori, i amb els proveïdors locals, tant és així que amb alguns tenen una relació de més de 30 anys, un tret diferenciador que dota als productes de Plusfresc d’una qualitat excepcional.

Sobre SUPSA Supermercats Pujol 

SUPSA és l’empresa líder en distribució d’alimentació a les comarques lleidatanes. Actualment, compta amb 84 establiments ubicats a Barcelona, Lleida, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i la Franja de Ponent. La companyia, fundada l’any 1929, té un equip format per més de 1400 col·laboradors. A més de la seva insígnia principal, Plusfresc, compta amb una botiga de format innovador que busca millorar l’experiència de compra i oferir nous serveis, Sunka.