Publicado el dia

Plusfresc rep el primer camió pesat 100% elèctric dedicat a la logística urbana d’alimentació en fred de Catalunya

L’adquisició d’aquest camió 100% elèctric, ja que reforça el compromís de Plusfresc per trobar noves solucions a les alternatives tradicionals de transport i mobilitat.

Camió elèctric Plusfresc

Lleida, 17 d’octubre de 2022 – Plusfresc, cadena de supermercats lleidatana especialista en productes frescos, ha rebut a la botiga Ciutat Campus de Lleida el primer camió pesat 100% elèctric, dedicat a la logística urbana d’alimentació en fred de Catalunya. El vehicle, un Renault Trucks D ZE de setze tones, arriba un any després de la seva compra i reitera el compromís de Plusfresc amb el medi ambient.

El camió en qüestió és el primer d’aquestes característiques que es posa en circulació en mans d’una companyia dins del segment de la distribució a Catalunya i el primer, també, en incorporar-se a les rutes de repartiment urbà de Plusfresc a la regió catalana. Així, amb aquesta nova adquisició i juntament amb la resta de vehicles elèctrics i de gas, l’empresa vol convertir-se en un referent de distribució sostenible a Catalunya.

El projecte és fruit de la col·laboració amb l’empresa de fabricació de camions Renault Trucks, que va realitzar un estudi previ per assegurar que el vehicle s’ajusta a l’activitat, la ruta, el treball i l’autonomia necessaris per acomplir la seva funció de manera ecològica i eficient. Així, i lligat amb el compromís de Plusfresc d’oferir productes frescos i de proximitat com a sinònims de qualitat, el camió compta, per tal de mantenir la cadena de fred, amb equipament isoterma i amb un equip de fred incorporat. “Estem molt contents per l’adquisició d’aquest camió 100% elèctric, ja que reforça el nostre compromís per trobar noves solucions a les alternatives tradicionals de transport i mobilitat. A Plusfresc tenim l’objectiu de contribuir al desenvolupament sostenible, minimitzant les emissions de gasos d’efecte hivernacle produïts per la distribució dels nostres productes, tant a les nostres tendes com a les cases dels nostres clients”, ha explicat Antonio Rueda, Director de Logística de Plusfresc.

El Renault Trucks D Z.E. compta amb un motor electrònic amb una potencia de 185 kW, un màxim del motor elèctric de 425 Nm, dues relacions de transmissió, emmagatzematge d’energia amb bateries de ions de liti 4×66 KWh i una autonomia real de fins a 250km. La carrosseria disposa d’una caixa amb trapa per a càrrega de 18 palès.

A l’acte d’entrega han assistit Antonio Rueda, Director de Logística de Plusfresc, juntament amb els representants de Renault Trucks España, François Bottinelli, Director General, David López, Director d’Electromobilitat, i Raquel González, Directora de Marketing i Comunicació. En nom de Motor Tárrega han assistit Xavi Esteve, Director General, i Toni Esteve, Conseller Delegat. Finalment, en representació de Transports Bosch Portillo ha assistit Josep Bosch, Gerent de la companyia. Totes tres companyies aposten per una transició cap a una distribució més sostenible i per la inversió en noves fórmules que redueixin l’empremta mediambiental.

Per part de l’Ajuntament de Lleida, també han assistit Joan Ramon Castro Huguet, Regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Ignasi Amor, Regidor de Joventut, Festes i Tradicions i Regidor d’Esports i Activitat Física, així com els regidors Joan Queralt i Carme Valls.

Fort compromís amb l’entorn

La incorporació del Renault Trucks D ZE respon al propòsit de Plusfresc de construir un futur més saludable i sostenible. No és la primera fita de l’empresa en matèria de distribució respectuosa amb el medi ambient: entre la seva flota de vehicles es troben tres camions rígids impulsats per gas natural liquat i una moto i furgonetes 100% elèctriques destinades a fer repartiments de compra a domicili. Gràcies a la seva tipologia, tots ells generen una menor petjada de contaminació acústica i mediambiental.

A més a més de reduir l’impacte dels seus vehicles en el medi ambient, Plusfresc ha impulsat des dels seus inicis altres iniciatives per tal d’encaminar-se cap a un model de negoci sostenible, com ara la renovació dels seus establiments per minimitzar el consum energètic o la substitució de gots, plats, coberts, safates de poliestirè i palletes d’un sol ús per altres de material compostable i biodegradable o reutilitzable. Tant és el seu compromís, que l’any 2019 va avançar-se a la normativa europea eliminant les bosses de plàstic de totes les seves botigues.

Sobre SUPSA Supermercats Pujol 

SUPSA és l’empresa líder en distribució d’alimentació a les comarques lleidatanes. Actualment, compta amb 85 establiments ubicats a Barcelona, Lleida, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i la Franja de Ponent. La companyia, fundada l’any 1929, té un equip format per més de 1400 col·laboradors. A més de la seva insígnia principal, Plusfresc, compta amb una botiga de format innovador que busca millorar l’experiència de compra i oferir nous serveis: Sunka.