El nostre blog

Publicado el dia

3 salses delicioses per acompanyar els caragols

Acompanyar els caragols de la salsa perfecta és tot un art. Tant si t’agraden les més tradicionals com les més agosarades, t’ajudem a trobar la teva.

Vinagreta de tomàquet i all

Ens encanten totes les receptes de la Dolors Mateu i aquesta vinagreta no només queda genial amb els caragols, també va molt bé per acompanyar la carn a la brasa.

Ingredients:

  • 2 tomàquets grossos
  • 4 grans d’all
  • 6 c/s d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c/s de vinagre de Jerez
  • Sal
  • Julivert

Preparació:

  1. Pela els tomàquets i talla’ls en daus.
  2. Barreja’ls bé amb els alls picats, la sal, el vinagre i l’oli.
  3. Reserva-ho a la nevera i quan només faltin uns minuts per servir-lo afegeix-hi el julivert picat.

Caragols amb sobrassada

Una recepta increïble amb el toc de la sobrassada.

Ingredients (per 1 kg de caragols):

  • 200 g de sobrassada
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba gran
  • Herbes: romaní, farigola, llorer, orenga
  • 10 avellanes torrades
  • 10 ametlles torrades
  • 4 llesques de pa fregit
  • 3 bitxos de caiena
  • 3 grans d’all
  • Sal
  • Oli d’oliva

Preparació:

  1. Sofregeix la ceba ben picada i després afegeix-hi els tomàquets ratllats.
  2. Quan el sofregit quedi concentrat, posa-hi la sobrassada.
  3. Després afegeix-hi els caragols, cuits amb les herbes i la sal, juntament amb dos cullerades de l’aigua que has utilitzat per coure’ls.
  4. Fica al morter les avellanes, les ametlles, el pa, els alls, els bitxos i tres cullerades de l’aigua de la cocció i pica-ho bé.
  5. Incorpora-ho a la cassola amb els cargols i, després que arranqui el bull, abaixa el foc i deixa que vagi fent 15 minuts.

Allioli

Seria imperdonable acabar aquest article sense mencionar l’as de qualsevol caragolada: l’allioli. Aquí t’expliquem com fer-ne de ben originals, però si vols saber com es fa el de tota la vida, segueix llegint.

Ingredients:

  • 3 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal

Preparació:

  1. Pela i talla a trossos els grans d’all i col·loca’ls dins del morter.
  2. Posa-hi una mica de sal i pica bé.
  3. Ves afegint a la pasta l’oli, abocant-lo a poc a poc pel canaló del morter, mentre gires la mà del morter sempre en el mateix sentit. Per a aquest pas és millor fer servir un setrill de raig prim.
  4. I ja està, no té cap més secret! Has vist que fàcil que és acompanyar els caragols?

I si busques més idees per convertir-te en un pro de les caragolades, també et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/festius/apren-a-cuinar-cargols-com-un-gran-xef/