El nostre blog

Publicado el dia

Allioli de sabors… Diferents i molt bons!

Pa amb allioli? Boníssim. Bacallà amb allioli? Deliciós! Arròs amb allioli? Espectacular! L’allioli és, sense dubte, una de les salses més famoses de la cuina mediterrània en general i de la catalana en particular.

La recepta original es fa emulsionant oli amb all i poca cosa més; alguns afegeixen unes gotetes de suc de llimona, altres posen vinagre i alguns altres faciliten l’emulsió incloent un ou a la barreja, però en aquest cas ja estaríem parlant d’una maionesa a l’all o, com molts la denominen, “allionesa”.

Sigui quina sigui la nostra recepta ideal, la cremosa combinació de l’oli d’oliva amb all sempre queda fenomenal i, per això, avui volem anar un pas més enllà. T’animes a fer-ne amb diferents sabors? Et presentem alguns dels millors!

 

ALLIOLI D’AMETLLES:

L’inconfusible sabor d’aquest fruit sec enriqueix moltíssim la salsa i li dóna una nova textura que, igual que passa amb el romesco, pot quedar tan granulosa com desitgis.

Pela i tritura bé les ametlles i posa-les al fons del got al qual faràs la salsa (en aquest cas és 100% recomanable que la facis amb batedora). Comença a batre des del fons molt lentament i vés pujant a mesura que es van barrejant tots els ingredients fins que tot quedi emulsionat. T’encantarà!

www.unareceta.com

ALLIOLI AMB MEL:

Un intens contrast entre la força de l’all i la suavitat i dolçor de la mel.

Per preparar aquesta versió, només has d’afegir mel a la teva recepta original. La quantitat dependrà del nivell de dolçor que li vulguis donar, però posis molta o poca, t’assegurem que el resultat és genial.

www.unareceta.com

 

ALLIOLI D’ALVOCAT:

El fruit de moda aterra a una de les nostres salses més tradicionals per donar-li un gust i color ben originals!

En aquest cas, et recomanem que preparis primer un allioli normal, afegeixis l’alvocat pelat i trossejat i batis de nou tot plegat.

www.unareceta.com

ALLIOLI DE POMA:

Una mica de fruita sempre és bona! Pela i talla a trossets una poma, posa-la al microones un parell de minuts perquè estovi i tritura-la bé per afegir-la al got amb la resta d’ingredients de l’allioli. Bat lentament tot plegat fins que quedi unificat… I a sucar pa!

www.unareceta.com

T’ha agradat aquesta recepta? Al nostre blog en trobaràs moltes més!