El nostre blog

Publicado el dia

10 maneres fàcils de protegir el medi

A l’hora de cuidar la natura, cap acció és insignificant. Tot el que fem afecta al món que ens envolta, i lluitar pel medi ambient és tan senzill com…

  1. Reciclar. Separar els nostres residus és vital per reduir el nostre impacte mediambiental. Si tens dubtes sobre com fer-ho, aquí tens una llista dels errors més freqüents.
  2. Reg gota a gota. Estalviar aigua és un dels grans pilars de l’ecologia. Si tens jardí, utilitza aquest sistema per no malgastar-la.
  3. Vigila la temperatura. Sabies que baixant tan sols un grau la calefacció reduïm el consum energètic un 5%? Aquest hivern, no perdis de vista el termòstat, i no passis ni fred ni calor!
  4. Planta un arbre. Els arbres són la manera més simple de combatre el canvi climàtic, així que cada un és un pas endavant. I si no tens espai a casa teva, planta flors autòctones per ajudar a les abelles.
  5. No facis la bugada fins que la rentadora estigui ben carregada. D’aquesta manera, estalviaràs aigua i energia.
  6. Consumeix productes de temporada. La fruita i verdura autòctona i de temporada no només és més fresca i gustosa, també impacta molt menys al medi ambient.
  7. Aïlla les teves finestres. Les finestres velles sense sistema d’aïllament fan que perdem la calor a l’hivern i el fred a l’estiu, cosa que multiplica el consum energètic.
  8. Abans de llençar, pensa. Ho podries arreglar? Coneixes a algú que potser ho podria fer servir? Ho pots reutilitzar d’alguna manera?
  9. Utilitza el transport públic. A les grans ciutats, els cotxes són la principal causa de la mala qualitat de l’aire. Per sort, el transport públic ens permet reduir el consum ecològic i aconseguir un món més net. I si no hi ha cap opció de transport públic que s’adapti a les teves necessitats, intenta passar-te a una alternativa elèctrica o compartir cotxe amb algú.
  10. Redueix el nombre de plàstics. El plàstic és un dels materials que tarda més en descompondre’s, per això nosaltres ja hem eliminat el 100% de les bosses de plàstic de les nostres botigues!