El nostre blog

Publicado el dia

Errors comuns a l’hora de reciclar

El vidre al verd, el paper al blau, els envasos al groc i els residus orgànics al marró: la teoria de reciclar és ben fàcil, però la pràctica no ho és tant. A on van els bolquers? Tot el plàstic pot anar contenidor d’envasos? Què es fa amb les càpsules de cafè? 

Avui et volem donar les claus per reciclar millor i assegurar-te de que els residus reben el tractament adequat. 

 1) Paper de cuina i tovallons usats: Si fossin nets anirien al contenidor blau, però un cop s’embruten han d’anat al contenidor de matèria orgànica. També van al contenidor marró els filtres de cafè, el papers de les magdalenes o els escuradents de fusta. 

 2) Vidre: El contenidor verd només és per als envasos de vidre (ampolles, pots, flascons de perfum…). En canvi els cendrers de vidre, les bombetes de baix consum, els plats trencats, els miralls i el vidre pla s’han de dur a la deixalleria o punt verd. Els gots de vidre i les bombetes de filament van a la secció resta. 

 3) Taps: Els taps de bric és recomanable no separar-los del seu envàs a l’hora de reciclar-los. Els taps de suro, tot i que sembli que puguin anar al contenidor blau perquè estan fets de matèria vegetal, van al contenidor marró.  

 

4) Palletes: Pensa-t’ho  a l’hora de fer servir palletes perquè s’han de llençar a la fracció restaTambé van al contenidor gris els bolquers, bastonets de les orellesraspalls de dents, compreses i tampons… 

5) Càpsules de cafè: Les càpsules de cafè tampoc van al contenidor groc, sinó que s’han de dur al punt net. 

6) Fusta: Les petites capses de fusta que contenen fruita (com per exemple maduixes) i les capses de puros van al contenidor groc perquè són envasos lleugers. En canvi, els mobles de fusta s’han de dur al punt verd. 

També t’interessarà aquest article sobre com reduir el nostre consum de plàstic.