El nostre blog

Publicado el dia

Una crema catalana de 10

La crema catalana és de les postres més típiques de Catalunya, antigament es consumia sobretot el dia de Sant Josep, però avui s’ha popularitzat tant en tot el país i se sol veure en les cartes de nombrosos restaurants.

Ja apareix en llibres de cuina catalana dels segles XIV i XV. Però la llegenda explica que el seu origen és en realitat per a un ‘error’ o, si més no, una casualitat. Ens posem en situació: un convent de monges en el qual esperen l’arribada d’un bisbe. Les monges li volen preparar un flam, però no es cou correctament i queda molt líquid. Per a no fer esperar al bisbe serveixen aquesta mena de crema de flam, de forma improvisada, amb un caramel per damunt. No obstant això, les ‘noves postres’ van entusiasmar el convidat!

Avui et revelem les claus d’una recepta que mai falla, que et farà quedar de luxe aquest Sant Josep o qualsevol altre dia de l’any.

No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!

Ingredients:

  • 500 ml de llet de vaca sencera
  • 1 canonet de canyella
  • La pela d’1 llimona (només la part groga)
  • 4 rovells d’ou
  • 100 g de sucre
  • 20 g de midó de blat de moro

Preparació:

  1. Posa a bullir la llet amb el canonet de canyella i la pela de llimona.
  2. Quan arrenqui el bull, apaga el foc i deixa-la infusionar uns minuts perquè els sabors de la canyella i la pela de llimona es barregin.
  3. Mentrestant, barreja en un bol els rovells, el sucre i el midó fins que quedi una pasta ben fina, sense grumolls.
  4. Afegeix la llet infusionada colada a la barreja dels rovells remenant-la sense parar.
  5. Posa-la de nou a l’olla, abaixant el foc al mínim i sense deixar-ho de remenar.
  6. Deixeu-ho fins que s’hagi espesseït.
  7. Posa-ho en cassoletes de terrissa i deixeu-ho refredar.
  8. Reserva un mínim de 4 hores a la nevera.
  9. A l’hora de servir la crema, posa-hi un grapat de sucre al damunt i crema-la amb una pala de cremar o un bufador.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de crema catalana!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per aprendre a cuinar aquest tartar de salsitxó de Vic.