El nostre blog

Publicado el dia

Tàrtar de salsitxó de Vic

Sempre és bon moment per preparar un bon aperitiu per gaudir amb una cerveseta, vermut o un refresc, oi? Doncs no et perdis aquest tàrtar de Salsitxó de Vic que et proposem avui, és molt fàcil de fer i queda deliciós.

L’hem fet amb una bona llonganissa o salsitxó amb IGP llonganissa de Vic d’embotits Solà, per assegurar que quedi amb un sabor espectacular. Sabies que les primeres referències escrites sobre la Llonganissa de Vic daten de l’any 1456? Antigament aquest producte s’elaborava a les masies ubicades a la Plana de Vic com un mètode de conservació de les carns, tot aprofitant les particulars característiques climàtiques de la zona. Per tal de protegir aquest producte ancestral els seus elaboradors sempre s’ha mirat de preservar-ne el nom, la qualitat i la manera de fer tradicional.

La Llonganissa de Vic presenta uns trets específics en el seu aspecte que ajuden a distingir-la de les llonganisses que no tenen el distintiu de qualitat. El color vermell intens i brillant al tall deixa perfectament visible els petits daus de greix i el pebre en gra que integren la tradicional composició d’aquest producte. Externament, destaca la flora que durant el procés d’assecatge s’ha assentat en les tripes naturals que han servit per embotir les carns de porc seleccionades.

En aquesta recepta tan senzilla i amb pocs ingredients, per això és tan important l’excel·lència del producte primari. És ideal per aquells que els hi fa cosa menjar carn crua com a l’steak tartar o pels fans d’aquest plat tan característic de la cuina francesa.

No dubtis a preparar-la  i a explicar-nos com t’ha quedat!

Ingredients:

 • Salsitxó de Vic
 • 2 cogombrets en vinagre
 • 1 c/p de mostassa
 • 1 rovell d’ou
 • 1 c/s de ceba de Figueres picada
 • Tabasc
 • Salsa Perrins
 • Oli
 • Pebre

 

Preparació:

 

 1. Talla el salsitxó a ganivet a dauets petits i reserva’l.
 2. Per fer la salsa, emulsiona el rovell d’ou amb la mostassa, unes gotes de salsa Perrins, tabasc al gust, oli i pebre.
 3. Incorpora el salsitxó, així com el cogombret i la ceba de Figueres picats ben petits.
 4. Remena bé i serveix en un motlle, decora amb uns brots i acompanya’l de torradetes.

Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de tàrtar de salsitxó!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per aprendre a cuinar aquesta pasta de full amb fruits vermells.