El nostre blog

Publicado el dia

Sopes de temporada

Aquest novembre, redescobreix el plaer de menjar sopa amb aquestes tres propostes. Són perfectes com a primer plat o com a sopar lleuger i no només són delicioses: també estan carregades de nutrients perquè estan fetes a mà amb ingredients de temporada. 

Crema de pastanaga i carbassa

Ingredients

  • 500 g de carbassa
  • 2 porros
  • 3 pastanagues
  • 1 patata
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació

  1. Pela les pastanagues i talla-les en rodanxes. Treu les arrels dels porros, la part verda i la capa més externa, i talla la part blanca també en rodanxes. Pela i trosseja la patata i la carbassa. 
  2. Salteja les verdures amb una mica d’oli i sal en una olla durant 5’.
  3. Cobreix les verdures amb aigua i afegeix una mica més de sal.
  4. Puja el foc i quan l’aigua bulli, baixa’l, tapa l’olla i deixa que vagi fent durant 25-30’. 
  5. Tritura-ho tot fins a aconseguir la textura desitjada. Rectifica de sal, i afegeix una mica de pebre negre.
  6. Pots decorar-la amb nata o iogurt, crostons i julivert.

 

piloncilloyvainilla.com

Sopa de bròquil i espinacs

Ingredients

  • 1 ceba petita
  • 4 grans d’all
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • 500 g de bròquil
  • 2 tasses d’espinacs
  • 5 tasses d’aigua o brou de verdures
  • Mitja culleradeta de sal
  • Pebre negre

Pels crostons:

  • 4 tasses amb cubs de pa
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • 2 grans d’all
  • 1 culleradeta de coriandre
  • Ratlladura de llimona
  • Mitja cullerada de sal

Preparació

  1. Cuina la ceba a foc mig amb oli d’oliva durant 5 minuts fins que quedi transparent.
  2. Afegeix-hi l’all i una culleradeta de sal i deixa que es facin durant dos minuts més.
  3. Posa-hi també el bròquil, els espinacs i l’aigua o el brou, tapa-ho i deixa-ho fins que el bròquil quedi tou. Afegeix una mica de pebre negre.
  4. Tritura fins que quedi una textura cremosa.
  5. Pels crostons, posa el pa tallat en cubs en un bol amb l’oli, l’all picat i la sal i barreja-ho bé.
  6. Posa els cubs en una safata per al forn i escalfa’ls a una temperatura alta fins que vegis que comencen a quedar daurats.
  7. Cobreix amb la ratlladura de llimona i el coriandre.

 

cocina-casera.com

Sopa de ceba

Ingredients 

  • 5 cebes
  • 10 llesques de pa
  • Brou de carn
  • 50 g de mantega
  • 30 ml d’oli d’oliva
  • 2 grans d’all
  • Sal
  • Pebre negre
  • 2 cullerades de farina
  • 100 g de formatge rallat
  • 15 ml de conyac

Preparació

  1. Talla les cebes a juliana.
  2. Pela i pica un dels grans d’all fins que quedi ben fi.
  3. Escalfa l’oli i la mantega en una olla de cul gruixut, i un cop aquesta última s’ha fos, afegeix-hi l’all picat, les cebes, sal i pebre i cuina-ho a foc baix/mig fins que les cebes quedin lleugerament daurades. 
  4. Ves barrejant i afegeix primer la farina, després el conyac i finalment el brou de carn.
  5. Cuina a foc suau durant 20 minuts i ves removent de tant en tant.
  6. Torra el pa (al forn o a la torradora) i frega-hi l’altre gra d’all.
  7. Serveix la sopa i posa una llesca de pa torrat mig submergida a cada bol. 
  8. Cobreix amb una mica de formatge ratllat i gratina-ho al forn fins que es fongui.