El nostre blog

Publicado el dia

Shakshuka

Avui et portem Shakshuka, un plat de la gastronomia magrebina i de l’Orient Mitjà per celebrar el Dia de l’Ou! Es tracta d’un plat on els protagonistes principals són els ous, que es cuinen dins d’una salsa de tomàquet i verdures (normalment ceba i pebrot) ben especiada.

S’acostuma a servir dins d’un ‘tajín’ o paella de ferro on es prepara, com a esmorzar ben complet o per sopar, i es menja mullant pa de pita directament al recipient.

La versió que ens porta avui la Bea Gómez de Bea al natural és baixa en FODMAP pensant en totes aquelles persones que tenen problemes digestius i no poden menjar aliments fermentables, però si no és el teu cas, la pots cuinar amb qualsevol de les nostres verdures fresques. Serà boníssima de qualsevol manera!

No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!

​ Ingredients:

  • ​ 3 ous
  • ​ 250 g de tomàquet natural triturat
  • ​ ½ carabassó
  • ​ 1 pastanaga
  • ​ ½ albergínia
  • ​ 1 c/p de comí
  • ​ Gingebre fresc
  • ​ Coriandre fresc
  • ​ 75 g de formatge feta de cabra i ovella
  • ​ Sal
  • ​ Pebre
  • ​ Oli d’oliva verge extra

​ Preparació:

  1. ​​ Talla les verdures a trossos regulars.
  2. ​ Salta la pastanaga 5 minuts amb una mica d’oli, afegeix el carabassó i l’albergínia i salta-ho 10 min més.
  3.  Incorpora el tomàquet natural triturat, salpebra i afegeix el comí i el gingebre ratllat. Cou 15 minuts a foc baix.
  4.  Fes uns forats a la salsa, i posa-hi els ous. Cobreix amb una mica de formatge feta esmicolat.
  5.  Tapa i deixa coure a foc baix uns 10 minuts.
  6. ​ Serveix amb el coriandre fresc per sobre.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de Shakshuka!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per aprendre a cuinar conill amb caragols.