El nostre blog

Publicado el dia

Recepta de Nadal: besuc salvatge al forn.

La creativitat gastronòmica està de moda i, en els darrers anys, hi ha hagut una tendència global a la innovació que ha fet que els menús de les nostres cases siguin cada cop més originals, inclosos els de les festivitats. No obstant això, avui volem fer honor als plats més habituals del Nadal amb una recepta tradicional que és tan senzilla i clàssica que no volem que es perdi mai: avui recuperem la recepta del besuc salvatge al forn amb patates. Sempre deliciós!

Ingredients:

2 besucs salvatges

2 llimones

4 patates mitjanes

2 cebes

3 dents d’all

oli d’oliva verge extra

sal, pebre i vi blanc

Preparació:

Agafa les dues unitats de besuc, buits i sense escates (pots demanar que te’ls preparin amb els talls per al forn al nostre taulell de peixateria) i salpebra’ls per dins i per fora.

Mentre preescalfes el forn a 160-170 graus, tens temps de sobra per pelar les patates, tallar-les a rodanxes o daus (al gust) i tallar la ceba en juliana fina. Pel que fa a les llimones, fes suc amb la primera, talla a rodanxes la segona.

En una safata per forn, posa una capa base de ceba i a sobre fes una capa generosa de patates. Salpebra i deixa que es comenci a fer aquesta guarnició al forn durant uns 20 minuts.

Un cop fet això, col·loca els besucs a la safata i ruixa-ho tot amb una mica d’oli d’oliva. Afegeix els alls picats en quadradets, el suc i les rodanxes de llimona, mig got de vi blanc i posa la safata al forn durant uns 20 minuts durant els quals et recomanem que vagis ruixant el peix i les patates amb el deliciós suquet que es va cuinant. Si és necessari, regula la temperatura del forn perquè es vagi daurant sense cremar-se.

Retira del forn, serveix i gaudeix.

I ara, vols saber com parar la taula de la millor manera? T’ho expliquem en aquest article!