El nostre blog

Publicado el dia

Com preparar la taula aquest Nadal?

Arriben les festes nadalenques, les trobades familiars, els àpats de celebració… i potser alguna de les cites d’aquest Nadal toca celebrar-la a casa teva. Com ja saps, a Plusfresc t’oferim productes frescos i de qualitat perquè a la taula no t’hi falti de res però, com hem de col·locar els estris perquè tot llueixi perfecte? Fem un repàs als punts més importants a l’hora de preparar la taula!

pexels-photo-196648

Les estovalles

Vesteix la taula per l’ocasió! Unes estovalles elegants i diferents poden marcar la diferència i sorprendre a tots els convidats.

– Tria unes estovalles que lliguin amb la decoració general de la taula.
– Decideix quin estil nadalenc encaixa més amb tu:

  • Tradicional: amb colors verds, vermells, plata i or.
  • Avantguardista: colors morats, negres i blaus. També els pots combinar per aconseguir encara més elegància, per exemple morat i blanc, plata i negre…
  • Clàssic: si vols un estil més clàssic pots optar per blancs, trencats, marfils…

– Com triar la mida de les estovalles? Tingues en compte que han de cobrir totalment la taula i que no han de penjar més de dos terços pel voltant.

– Els tovallons han de combinar perfectament amb les estovalles i, si hi tens traça, pots intentar presentar-los de manera original. Clica aquí per veure com plegar els tovallons.

holidays-dinner-eating-lunch

Els plats

Treure la teva vaixella de gala està molt bé però també és important l’ordre amb el qual la disposes. Si vols seguir el protocol, hauràs d’aconseguir uns sota plats com a base. A sobre d’aquest hi posaràs un plat pla i al capdamunt el plat fons, si fos necessari.

Els coberts

Un cop posats els plats, segueix aquests consells per posar els coberts correctament.

–  El ganivet és el primer a la dreta del plat i es col·loca amb la fulla mirant endins.

–  Després del ganivet, posa la cullera. És a dir, a la dreta del plat i a la dreta del ganivet.

–  Per últim, posa la forquilla a l’esquerra del plat i amb les puntes mirant amunt.

–  Si necessites utilitzar coberts de postres, disposa’ls en horitzontal a la part superior del plat. El ganivet i la cullera es posen amb el mànec cap a la dreta i la forquilla amb el mànec cap a l’esquerra.

woman-flowers-holidays-girl-6270

Les copes

A la part superior del plat, hi posarem les copes. Han de seguir aquest ordre: copa d’aigua, de vi negre, de vi blanc i cava.

Ja saps tot el necessari per preparar una taula de 21 botons! Gaudeix d’aquestes festes amb les persones que més estimes i productes de qualitat.