El nostre blog

Publicado el dia

Pastís de formatge

El pastís de formatge tal i com el coneixem es va inventar als Estats Units a finals del segle XIX. De fet és un dels menjars més icònics de Nova York! Però la seva història comença molt abans de l’aparició del formatge crema: hi ha indicis que ja se’n menjava a l’Antiga Grècia.

A nosaltres el pastís de formatge ens encanta per la seva textura suau i el seu gust que combina perfectament amb els fruits vermells que el coronen i la seva base de galetes. Si encara no domines aquest imprescindible, avui et deixem la recepta.

Ingredients per a la base: 

  • 300 g de galetes 
  • 75 g de mantega 
  • Sal 
  • Opcional: 1 cullerada de canyella en pols o essència de vainilla 

Preparació de la base: 

  1. Tritura les galetes amb un robot de cuina o posa-les dins d’una bossa per a aliments i fes servir una cullera per esmicolar-les. 
  2. Desfés la mantega al microones i afegeix-la a les galetes, juntament amb la sal i la canyella o vainilla. Barreja-ho bé. 
  3. Escampa la mescla per la base d’un motlle per a pastís i presiona bé. 
  4. Fica al forn durant 10 minuts a 180ºC. 

onceuponachef.com 

Ingredients per al pastís: 

  • 8 ous 
  • 600 g de formatge crema 
  • 3 cullerades de farina de rebosteria 
  • 1 iogurt 
  • 500 g de crema de llet 
  • 200 g de sucre 
  • Confitura i fruits vermells al gust 

Preparació del pastís: 

  1. Bat els ous i el sucre fins que quedi una barreja espumosa i blanca. 
  2. Afegeix el formatge, la farina, el iogurt i la crema de llet, i bat fins que quedi una mescla homogènia. 
  3. Aboca la barreja sobre la base de galetes i introdueix-ho al forn durant 10 minuts a 200ºC. Et recomanem tapar el pastís amb paper d’alumini perquè no es cremi.  
  4. Apaga el forn i deixa que es refredi. Al cap d’unes hores, quan estigui a temperatura ambient, posa’l a la nevera fins a l’endemà.  
  5. Cobreix amb confitura i fruits vermells.