El nostre blog

Publicado el dia

Les croquetes més originals

Aquest diumenge és el Dia de la Croqueta! Per festejar una de les millors tapes que existeixen, avui et portem unes croquetes molt originals: croquetes de Gorgonzola que exploten a la boca, croquetes de truita de patates i croquetes de pollastre al curri. Amb quina et quedaries?

Croquetes líquides de Gorgonzola

directoalpaladar

T’imagines una croqueta líquida que t’explota a la boca? Doncs avui et portem tots els secrets per elaborar-la!

​Ingredients:

  • 40 g mantega
  • 30 g Farina de blat
  • 500 ml de llet
  • 6 làmines de gelatina
  • 80 g de formatge Gorgonzola
  • Sal
  • Pebre blanc molt
  • 50 g de farina de blat
  • 3 ous
  • 250 g de pa ratllat
  • Oli de gira-sol en abundància per fregir

​Preparació:

  1. Introdueix les làmines de gelatina en un recipient amb abundant aigua freda i deixa que s’hidratin durant un mínim de deu minuts.
  2. Mentrestant talla el formatge gorgonzola i reserva’l.
  3. En una cassola escalfa la mantega i afegeix la farina, remou per a integrar i daurar durant un parell de minuts.
  4. Afegeix la llet a poc a poc i remou sense parar amb unes varetes per evitar que es formin grumolls.
  5. Cou la barreja uns 10 minuts, afegint el formatge gorgonzola a mitja cocció i removent per ajudar a que s’integri. Salpebra al gust i apaga el foc.
  6. Escorre la gelatina i afegeix-la a la cassola. Encara que es fondrà per l’efecte de la calor, remou bé perquè quedi integrada.
  7. Posa la massa en una font rectangular i deixa-la refredar abans de posar a la nevera.
  8. Deixa la massa a la nevera un mínim de 10 hores.
  9. Un parell d’hores abans del moment en què vulguis servir les croquetes, retira la massa de la nevera i talla les croquetes a quadrats petits de mossegada. Cal tenir en compte que aquestes croquetes es posen senceres en la boca, així que ull amb la grandària del tall.
  10. Arrebossa les croquetes amb farina, ou i pa ratllat. Repeteix el procés d’arrebossat per a assegurar-te que queden ben cobertes i no s’obren durant el fregit.
  11. Una vegada arrebossades totes les croquetes, introdueix-les a la nevera durant una hora perquè solidifiquin una mica i que l’arrebossat s’assequi.
  12. Quan arribi el moment, escalfa abundant oli en una paella i fregeix les croquetes de dues en dues a foc molt alt (200 °C).
  13. Cal que l’arrebossat es dauri ràpidament i les croquetes passin en l’oli el mínim temps possible per evitar que es trenquin.
  14. Deixa escórrer les croquetes sobre paper absorbent abans de servir, sempre recordant als comensals que no mosseguin les croquetes sinó que les introdueixin senceres a la boca. Es mengen d’un mos. En cas contrari es podria vessar el farcit i cremar-se o embrutar-se.

Croquetes de truita de patates

cocinayaficiones

T’imagines ajuntar dues de les tapes més conegudes en una sola? El resultat és deliciós!!

​Ingredients:

  • 3 patates mitjanes
  • 1 ceba Petita
  • 20 g de farina
  • 20 g d’oli
  • 100 ml de llet
  • 2 ous
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Oli d’Oliva Verge Extra
  • Sal

​Preparació:

  1. En primer lloc, has de començar per la truita de patates. Pela, trosseja les patates i reserva-les.
  2. A continuació, talla la ceba a juliana i sofregeix-la.
  3. Afegeix més oli a la paella i posa les patates fins que estiguin cuites.
  4. Bat els ous en un bol i afegeix una mica de sal.
  5. Elimina les restes d’oli de les patates i barreja-les amb l’ou. Reserva.
  6. És el torn de preparar la beixamel. En una paella, afegeix mantega i farina i remou bé.
  7. Afegeix a poc a poc la llet i remou amb força.
  8. Quan la beixamel estigui llesta, afegeix les patates cuinades anteriorment.
  9. Mescla tot durant uns minuts, apaga el foc i posa-ho en un recipient.
  10. Cobreix-lo amb paper film i introdueix-lo al frigorífic un mínim de 4 hores.
  11. Treu la beixamel del frigorífic, dona forma a les croquetes i arrebossa-les amb pa ratllat, ou batut i, finalment, amb pa ratllat de nou.
  12. Fregeix les croquetes en abundant oli i escorre-les bé abans de servir-les.

Croquetes de pollastre al curri

canalcocina

Per últim et portem unes croquetes de pollastre, però amb el toc exòtic del curri. Impossible resistir-s’hi!

​Ingredients:

  • 120 g de mantega
  • 2 grans d’all
  • 1 porro
  • 2 cebes
  • 1 pastanaga
  • 1 pit de pollastre cuit i picat
  • 120 g de farina de blat
  • 1 culleradeta de curri en pols
  • 1/2 l de brou de pollastre
  • 1/2 l de llet de coco
  • Farina de blat
  • Ou
  • Pa ratllat
  • Oli d’oliva verge

​Preparació:

  1. En primer lloc, en una olla gran posa a fondre 120 g de mantega a foc suau.
  2. Pica molt fi 2 grans d’all, 1 porro, 2 cebes i 1 pastanaga.
  3. Posa a l’olla les verdures picades, sofregeix-les uns 5 minuts i afegeix 120 g de farina de blat i el curri en pols. Cuina-ho uns minuts sense parar de remenar.
  4. Seguidament, afegeix el brou de pollastre i la llet de coco. Tritura la barreja i cuina-la bé fins que la mescla se separi de les vores de l’olla.
  5. Retira del foc, agrega el pollastre picat, integra’l bé i posa la barreja en una safata. Tapa amb paper film i deixa refredar.
  6. Posa la safata a la nevera un mínim de 4 hores.
  7. Quan hagi refredat, forma les croquetes i passa-les primer per farina de blat, després per ou i finalment per pa ratllat.
  8. Fregeix-les en una paella amb oli d’oliva verge molt calent.


Esperem que gaudeixis d’aquestes originals receptes de croquetes!

També et poden interessar aquestes receptes per gaudir del bacallà.