El nostre blog

Publicado el dia

Les 3 Mones més originals!

Avui et portem unes receptes moníssimes! Si ets dels que fa la Mona a casa, no et perdis les tres versions de Mones que et proposem, totes boníssimes i molt originals.

Mona Cupcake de xocolata

Imatge extreta dels fogons de la Bordeta

Aquesta mona tan original és ideal si sou pocs a casa, ja que es fa en versió individual. Només apta per als més xocolaters!

Ingredients:

  • 130 g de mantega
  • 2 clares d’ou
  • 2 rovells d’ou
  • 125 g de sucre morè
  • 1 cp de vainilla en pasta
  • 200 g de farina
  • 2 cp de llevat
  • 125 ml de llet sencera
  • 200 g de xocolata per fondre
  • un polsim de sal
  • Per la cobertura:
  • 250 g de xocolata negra de cobertura
  • 250 g de nata 35% M.G
  • 3 cs de sucre llustre

Preparació:

  1. Primer fon la xocolata de cobertura al bany maria o al microones i reserva.
  2. Bat les clares amb un polsim de sal fins que formin pics ferms. Reserva-les.
  3. Bat la mantega amb el sucre comú i el sucre morè fins a tenir una mescla homogènia i cremosa.
  4. Afegeix un rovell i quan estigui ben integrat afegeix l’altre. Quan la mescla torni a ser homogènia, afegeix la vainilla en pasta i barreja.
  5. Tamisa la farina amb el llevat i afegeix-ho, a poc a poc, a la mescla anterior mentre barreges amb una espàtula.
  6. Quan estigui tot lleugerament barrejat, afegeix la llet i continua barrejant fins que no quedin restes de farina.
  7. Incorpora la xocolata i barreja-la el just perquè s’integri a la massa.
  8. Finalment, afegeix les clares i barreja-les amb moviments suaus i envolupants.
  9. Posa les càpsules dins del motlle per a enfornar cupcakes i omple-les 2/3 de la seva capacitat.
  10. Enforna’ls a 170º, amb calor a dalt i a baix, durant uns 20-25 minuts.
  11. Quan estiguin llestos els deixes refredar dins del motlle uns minuts i després els passes a una reixeta.
  12. Per fer la cobertura, escalfa la nata fins que bulli, retira-la del foc i afegeix les gotes de xocolata de cobertura mentre remous fins que s’integrin tots dos ingredients.
  13. Afegeix el sucre i remena bé
  14. Deixa refredar la cobertura unes hores en la nevera i després munta-la amb les varetes elèctriques.
  15. Omple una màniga pastissera i decora els cupcakes al gust.

La Mona tradicional

Imatge extreta de Mercè a la cuina

La mona més tradicional és la de brioix, flonja i deliciosa com poques! És molt més fàcil de fer del que sembla, no perdis detall a la recepta.

Ingredients:

  • 500 g de farina de força
  • 100 g Sucre
  • 6 ous
  • 100 g de mantega
  • 100 ml de llet
  • 30 g de llevat de forner
  • 10 g. Sal
  • Ratlladura de taronja
  • 1 cs d’aigua de flor de taronger
  • 1 cs de mel
  • 1 ou per pintar

Preparació:

  1. Posa aigua en un cassó, afegeix 3 ous i porta’ls a ebullició durant uns 10 minuts perquè quedin durs. Refreda’ls en aigua.
  2. Dissol el llevat de forner en la llet tèbia en un bol. Afegeix 3 ous, el sucre, la mantega a temperatura ambient, la sal, la ratlladura de taronja, la mel i l’aigua de flor del taronger. Remou perquè s’integri tot.
  3. Afegeix la farina tamisada i pasta fins que la massa s’enlairi de les parets del bol.
  4. Treu la massa i pasta-la sobre el marbre fins aconseguir una textura suau.
  5. Posa una mica d’oli d’oliva en un bol i guarda-hi la massa. Tapa amb un drap i espera que dobli el volum.
  6. A continuació divideix la massa per a fer 3 mones.
  7. Dona forma de bola a les 3 porcions i posa-les en una safata per a anar al forn amb paper d’enfornar per damunt.
  8. Aplana les boles i posa en el centre de cadascuna un ou cuit, enfonsant-lo una mica.
  9. Pinta les mones i els ous amb ou batut i deixa-les fermentar en un lloc tancat, que no li toqui l’aire, fins que doblin el volum.
  10. Una vegada fermentades, torna a pintar les mones. Decora-les amb fideus de sucre.
  11. Posa-les al forn a 200º durant uns 25 minuts aproximadament. Depèn de cada forn. Si abans de finalitzar la cocció veus que tenen ja bastant color, tapa-les amb paper d’alumini.

La Mona de colors

Imatge extreta de Cuina

Amb aquesta divertida mona pots jugar amb el color preferit de l’infant i personalitza-la al gust. Segur que es queda amb la boca oberta!

Ingredients:

  • 250 g farina de rebosteria
  • 1 cp de llevat químic
  • 100 g mantega a punt de pomada
  • 200 g sucre
  • colorant en gel rosa o del color desitjat
  • 1 cp d’extracte de vainilla
  • 2 ous
  • 160 ml ‘buttermilk’ (ho pots fer barrejant 145 ml de llet amb 15 ml de vinagre i deixant-ho reposar 10 min)
  • una mica de sal
    Per la cobertura:
  • 250 g formatge crema
  • 120 g mantega
  • 600 g sucre de llustre
  • colorant en gel rosa o del color desitjat

Preparació:

  1. Escalfa el forn a 170º amb calor a dalt i a baix.
  2. En un bol, tamisa la farina, la sal i el llevat. Reserva-ho.
  3. En un altre bol, bat la mantega amb el sucre fins a obtenir una crema homogènia. Afegeix l’extracte de vainilla i unes gotes de colorant rosa. Barreja-ho bé.
  4. Afegeix a aquesta barreja un terç dels ingredients secs i barreja-ho, afegeix un ou i barreja fins que quedi integrat. Afegeix un terç més dels ingredients secs i barreja-ho. Després, l’altre ou i torna a batre. Finalment, afegeix la resta dels ingredients secs i integra bé.
  5. Afegeix la ‘buttermilk’ i bat fins que quedi integrada.
  6. Unta un motlle rodó de 20 cm de diàmetre i posa-hi la massa. Enforna el pastís uns 35 minuts.
  7. Un cop el pa de pessic estigui al punt, treu-lo del forn i espera uns minuts abans de desemmotllar-lo. Deixa’l refredar completament abans de decorar la mona.
  8. Per fer la crema de formatge, bat bé tots els ingredients amb les varetes fins a obtenir una crema homogènia. Ho pots tenyir amb el color que més us agradi.
  9. Decora la mona al gust.

Esperem que gaudeixis d’aquestes mones tan originals!

També et poden interessar aquestes receptes ideals per Quaresma.