El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes de Setmana Santa

Bunyols de quaresma

Comença Setmana Santa, una en la que totes i tots ens hem de quedar a casa. Tot i que segur que ens agradaria sortir i passar temps amb amics i familiars, a la nostra llar també s’hi poden fer moltes coses.

Una de les més interessants per molta gent és aprendre noves receptes, i quin millor moment per fer les més tradicionals de Setmana Santa? Ens les està explicant aquests dies Mireia Casamada al nostre Instagram, i avui us les deixem en escrit.

Bacallà amb panses i pinyons

Un clàssic: Bacallà amb panses i pinyons

Ingredients: 2 talls de bacallà skrei, 1 ceba petita, 2 tomàquets petits, 2 ous, 1 fulla de llorer, 1 culleradeta de sucre, 20 panses de Corint, 2 culleradetes de pinyons, 50 ml d’oli, 2 cullerades de farina, sal i pebre al gust.

Elaboració

  1. Salpebrar el bacallà.
  2. Enfarinar-lo i fregir-lo en una paella.
  3. Reservar (sense paper absorbent).
  4. En una cassola posar l’oli de fregir el bacallà i sofregir la ceba tallada ben petita uns 15 minuts a foc suau. Salar al gust.
  5. Un cop estigui transparent tirar-hi el tomàquet triturat, les panses i el sucre.
  6. Deixar-ho coure a foc suau uns 15 minuts.
  7. Bullir els ous durant 15/20 minuts començant en aigua freda. Pelar-los i reservar-los.
  8. Sofregir el pinyons perquè quedin daurats en una mica d’oli.
  9. Un cop el sofregit estigui fet, afegir el bacallà, els pinyons i els ous durs.
  10. Deixar coure 5/10 minuts i ja es podrà servir.

Bunyols de quaresma irresistibles

Ingredients: 4 ous, 125 g de farina, 1 ¼ got d’aigua, 2 cullerades de sucre, 25 g de mantega, ratlladura de mitja llimona, sucre i anís dolç per arrebossar, i oli per fregir

Elaboració:

  1. Posar en un bol l’aigua, les dues cullerades de sucre i la mantega. Portar a bullir
  2. Un cop bulli tirar-hi la farina de cop. Remenar fins que la pasta es desenganxi de la paret del cassó.
  3. Ratllar la llimona i posar-li.
  4. Tirar els ous d’un en un a la pasta i anar barrejant bé abans de posar el següent.
  5. Deixar reposar un parell d’hores.
  6. Posar un cassó al foc amb força oli a foc suau.
  7. Quan estigui calent fer petites boles de la pasta i fregir-les.
  8. Deixar en paper absorbent.
  9. Arrebossar-los primer amb l’anís i després passar-ho pel sucre.
Mona de Pasqua

Per Setmana Santa… Mona de Pasqua!

Ingredients:

Pel pa de pessic: 125 g de farina tamisada, 125 g de sucre, 4 ous , una mica de mantega o margarina i farina per folrar el motllo, i 1 culleradeta de llevat químic.

Per la cobertura de xocolata: 125 g de xocolata de cobertura, 1 pot de nata líquida i 1 copeta de conyac.

Elaboració pa de pessic:

  1. Encendre el forn a 180 graus
  2. Posar el sucre i els ous en un bol i batre-ho fins a doblar el volum (se’n diu blanquejar els ous) amb una batedora.
  3. Posar-hi la farina i el llevat en dues tongades i barrejar.
  4. Folrar el motllo amb mantega i farina
  5. Enfornar durant 40 minuts sense obrir el forn.
  6. Desemmotllar, deixar refredar i tallar-la en dues llesques.

Elaboració de la cobertura:

  1. En un cassó al bany maria desfer la xocolata amb el conyac.
  2. Escalfar la nata líquida a part i incorporar-la de mica en mica a la cobertura sense deixar de remenar. Reservar a temperatura ambient perquè se solidifiqui.

Elaboració de la mona:

  1. Omplir el pastís amb una mica de cobertura.
  2. Escalfar la resta de xocolata al microones durant 10 segons.
  3. Escampar la resta de cobertura per sobre.
  4. Decorar amb ous de Pasqua.