El nostre blog

Publicado el dia

Idees originals per preparar una bona hamburguesa

Aquests dies a Plusfresc estem en plena “Quinzena de la Burger”! Per aprofitar-la et portem algunes idees ben originals per preparar una bona hamburguesa a casa. T’hi apuntes?

Hamburguesa de peix amb panets negres

elsfogonsdelabordeta.wordpress.com

T’imagines presentar unes hamburgueses de peix servides amb uns panets negres de tinta de calamar? Queden super vistoses i són una delícia. Segur que et fan l’onada!

Ingredients:

  • Hamburgueses de peix
  • Xiitakes
  • Ruca
  • Maionesa
  • Wasabi
    Pel pa negre:
  • 300 g de farina
  • 85-90 g d’aigua
  • 85-90 g de llet
  • 30 g de mantega
  • 15 g de sucre
  • 6 g de sal
  • 6 g de llevat fresc (o 2 g de sec)
  • 3 sobres de tinta de calamar
  • Sèsam

Preparació:

  1. Per fer el pa barreja tots els ingredients fins obtenir una massa homogènia i deixa’ls reposar tapats durant 10 minuts. Passat aquest temps, treballa la massa sobre la superfície de treball plegant-la i fent-la rodar.
  2. Al cap de 10 minuts de pastar la massa ha d’estar fina.
  3. Deixa reposar la massa en bloc durant una hora i mitja, ben tapada, fins que dobli el seu volum.
  4. Passat el temps posa-la sobre el marbre i treu-li tot el gas.
  5. Divideix-la en porcions d’uns 100 g i dona forma de bola.
  6. Mulla cada panet amb aigua, i passa’ls per sèsam. Posa’ls sobre paper sulfurat a la safata de forn, ben separats, tapa’ls i deixa’ls fermentar durant una hora.
  7. Cou-los durant uns 20 minuts a 200º. Deixa’ls refredar sobre una reixeta.
  8. Mentrestant talla a làmines els xiitakes i sofregeix-los amb una mica d’oli.
  9. Barreja maionesa amb wasabi al gust.
  10. Cou les hamburgueses al gust.
  11. Talla els panets, unta’ls amb maionesa de wasabi, posa-hi unes fulles de ruca, l’hamburguesa i els xiitakes.

Hamburguesa de pollastre amb chutney de figues i poma

gastronomiaycia.republica.com

Amb les hamburgueses de carn també es pot innovar! En comptes d’acompanyar-les del típic bacó, ceba i tomàquet, podem posar-hi un original chutney que hi queda de luxe.

Ingredients:

  • Hamburgueses de pollastre
  • Panets
  • Alvocat
  • Formatge cheddar
  • Canonges
  • Ceba fregida
    Pel chutney:
  • 250 g de figues
  • 250 g de poma Granny Smith
  • ½ ceba tendra
  • 100 g de vinagre de poma
  • 50 g d’aigua
  • 15 g de gingebre fresc
  • 40 g de panela
  • 4 claus d’olor
  • ½ bitxo
  • 1 c/c de canyella en pols
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 c/c de sal

Preparació:

  1. Pela les figues i la poma. Trosseja-les. Pela la ceba i talla-la ben petita i a continuació pela també el gingebre i ratlla’l.
  2. Posa un cassó al foc amb una mica d’oli d’oliva verge extra i quan estigui calent, incorpora les espècies, dona’ls un parell de voltes i afegeix a continuació la fruita i la ceba, sofregeix un minut i mulla amb l’aigua i el vinagre de poma. Afegeix també el sucre i la sal.
  3. Deixa que bulli i llavors redueix el foc, cuina uns 30 minuts fins que el líquid s’hagi evaporat, deixant la fruita molt tendra i com una confitura. Si desitges un chutney més fi, el pots triturar.
  4. Fes les hamburgueses a la planxa, serveix-les dins dels panets amb el chutney, el formatge, els canonges, la ceba fregida i l’alvocat.

Hamburguesa vegana mexicana

delantaldealces.com

A Plusfresc trobaràs una gran varietat d’hamburgueses vegetals, tria la teva preferida i acompanya-la d’aquesta divertida salsa amb tocs mexicans!

Ingredients:

  • Hamburgueses veganes
  • Panets d’hamburguesa
  • 1 llauna de tomàquets pelats sencers
  • 1/2 ceba
  • 20 fulles de coriandre fresc
  • 1 cp d’orenga
  • ½ cs de panela
  • 1 all petit
  • 1 bitxo
  • 2 “jalapeños”
  • Formatge vegà tipus Cheddar en rodanxes
  • Sal

Preparació:

  1. Per a preparar la salsa, escalfa una mica d’oli en un cassó petit. Quan estigui calent, afegeix els tomàquets (incloent-hi el líquid), el sucre, el bitxo molt picat, l’all picat, la ceba tallada en trossos petits, l’orenga, el coriandre i una miqueta de sal.
  2. Deixa que es cuini a foc lent fins que la sala es redueixi i perdi gairebé tot el líquid.
  3. Quan estigui llest, tritura una mica els tomàquets a la mateixa cassola.
  4. Prepara les hamburgueses a la paella amb molt poc oli.
  5. Abans de retirar-les del foc, posa-hi al damunt una rodanxa de formatge perquè es fongui.
  6. Serveix les hamburgueses en el pa, acompanya-les amb una mica de salsa i uns “jalapeños” tallats a rodanxes.

Esperem que gaudeixis d’aquestes hamburgueses tan originals!

També et pot interessar: La moda de les hamburgueses 5 estrelles i la carn de wagyu.