El nostre blog

Publicado el dia

Galetes de poma Fuji

La poma Fuji és un clon de poma desenvolupat per conreadors de l’Estació de Recerca Tohoku de Fujisaki (Japó) a finals dels anys trenta del s. XX i es va començar a comercialitzar el 1962. Procedeix d’un encreuament de dues varietats de poma estatunidenques, la Red Delicious i l’antiga Ralls Genet de Virgínia. El seu nom procedeix de la ciutat de Fujisaki, encara que a vegades es creu que ho fa de la muntanya Fuji.

Les pomes Fuji solen ser grans i molt rodones. Contenen entre un 9 i un 11% de sucres per pes i tenen una carn densa, més dolça i cruixent que les de moltes altres varietats de poma, la qual cosa les fa popular entre consumidors de tot el món. Les pomes Fuji també tenen una data de caducitat molt llarga respecte a altres pomes, fins i tot sense refrigeració. Sabies que quan es refrigeren, poden romandre fresques fins a 5 o 6 mesos?

Avui la Inés de Domingo Juan ens prepara aquestes galetes tan originals. Amb el toc de les espècies, són ideals per degustar una tarda de tardor amb un bon te!

No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!

Ingredients:

  • 2 pomes Fuji
  • 50 g de civada
  • 50 g d’avellanes
  • 270 g de farina
  • 2 ous a temperatura ambient
  • 60 g de sucre morè
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 polsim de sal

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a 170º amb calor a dalt i a baix.
  2. En un bol, posa els dos ous a temperatura ambient, el sucre morè i un polsim de sal.
  3. Bat fins que la mescla escumegi i el sucre s’hagi dissolt.
  4. A continuació afegeix la mantega a temperatura ambient i l’essència de vainilla. Continua batent.
  5. Afegeix la farina, el llevat i la canyella. Continua barrejant, ara amb l’ajuda d’una espàtula.
  6. A continuació pela i talla les pomes a trossets petits i afegeix-la a la mescla amb la civada. Barreja bé (si fa falta, amb ajuda de les mans).
  7. En una safata coberta amb paper de forn disposa boles de massa i aixafa-les una mica perquè prenguin forma arrodonida.
  8. Decora-les amb les avellanes i enforna-les 25 minuts. Han de quedar una mica daurades.
  9. Deixa-les refredar sobre una reixeta abans de menjar.

Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de galetes de poma Fuji!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per saber on va el menjar que no es ven a Plusfresc.