El nostre blog

Publicado el dia

Fem dolços nadalencs amb els més petits!

Venen dies de vacances escolars, cosa que vol dir fer mil plans per tenir entretinguts als més petits de casa! Què us sembla si feu aquestes galetes per decorar l’arbre de Nadal? O unes delicioses piruletes de xocolata en forma d’arbre? És una idea estupenda, no només per decorar la casa, sinó també per regalar-les, no creus?

Galetes per l’arbre de Nadal


Marialunarillos

Amb aquestes galetes triomfaràs! Són molt més senzilles de fer del que sembla i queden precioses. Segur que a casa passeu una tarda ben entretinguda preparant-les.

Ingredients:

  • 125 g de mantega
  • 90 g de sucre morè
  • 140 g de xarop d’auró
  • 320 g de farina tamisada
  • 2 cp de gingebre en pols
  • 1 cp de llevat químic
  • Caramels de colors
    Per la glasa reial:
  • 400 g de sucre llustre industrial
  • 70 g de clara d’ou (que equival a dues clares d’ou mida L)
  • 1/2 cullerada d’aigua o de suc de llimona

Preparació:

  1. Posa al bol del robot pastador, la mantega tova juntament amb el sucre morè i bat-la fins aconseguir una consistència cremosa.
  2. Afegeix la resta d’ingredients i barreja fins a obtenir una massa homogènia.
  3. Retira la massa del bol, fes una bola amb les mans, col·loca-la entre dos papers de forn i estira-la amb el corró. És ideal deixar-les amb un gruix d’uns 5 o 6 mm.
  4. Un cop estirada, deixa-la reposar al frigorífic durant tota la nit.
  5. L’endemà, preescalfa el forn a 180ºC i treu la massa estirada del frigorífic, retira el paper de forn superior, i amb un tallador de forma nadalenca talla les galetes i passa-les a la safata d’enfornar on hauràs col·locat un altre paper de forn.
  6. Després, amb un tallador més petit, talla i retira la part central de la galeta. No la tiris, et serviran per fer un altre tipus de galetes.
  7. Amb un escuradents fes un foradet en un dels extrems de la galeta. La mida ha de ser suficient per poder passar després el cordó o la cinta per penjar.
  8. En un morter, pica una mica els caramels i posa’ls al buit de la galeta.
  9. Enforna-les uns 12 minuts, o fins que vegis que les vores comencen a daurar-se.
  10. Treu les galetes del forn i deixa-les a la mateixa safata fins que vegis que el caramel deixa de bombollejar, llavors, passa-les a una reixeta i deixa-les refredar del tot.
  11. Mentre es refreden les galetes, prepara la glaça reial.
  12. Primer cal muntar les clares d’ou amb unes varetes elèctriques. Bat-les fins que comencin a blanquejar i prendre consistència.
  13. En aquest moment, afegeix l’aigua o el suc de llimona i segueix batent.
  14. Afegeix el sucre, a poc a poc, mentre se segueixen muntant les clares. Bat fins que la glaça adquireixi una consistència ferma i no caigui en aixecar-la amb les varetes.
  15. Posa-la en una màniga pastissera i decora les galetes com tu vulguis un cop fredes.
  16. Finalment, procedeix a col·locar el cordó o cinta per penjar-les a l’arbre.

Piruletes de xocolata

Dra. Antonieta Barahona

La xocolata sempre és benvinguda entre els més petits! Amb aquestes piruletes segur que es lleparan els dits.

Ingredients:

  • Xocolata blanca per fondre
  • Xocolata negra per fondre
  • Bastonets de pa
  • Decoracions de sucre

Preparació:

  1. Desfés les xocolates al bany maria o al microones a baixa potència.
  2. Posa-les en mànigues pastisseres.
  3. Posa un bastonet de pa sobre un paper de forn, afegeix la xocolata donant forma d’arbre.
  4. Afegeix les decoracions de sucre abans que la xocolata quedi dura.
  5. Repeteix el procés fins a acabar la xocolata.

Ninots de neu

celebraconana

Has vist quins ninots de neu tan bonics? Els petits de casa segur que gaudeixen d’aquesta llepolia tan divertida!

Ingredients:

  • Núvols blancs
  • Retolador negre de tinta comestible
  • Galetes
  • Gominoles negres (mores)
  • Llengües picants
  • Xocolatines
  • Glassa
  • Broquetes de fusta

Preparació:

  1. Talla els núvols per la meitat. A continuació, punxa’n 3 trossets a les broquetes.
  2. Per preparar els barrets, enganxa les mores a les galetes amb glassa.
  3. Talla les llengües per fer-les més estretes i enganxa-les als núvols.
  4. Per fer la cara dibuixa’ls dos ulls amb retoladors comestibles.
  5. Enganxa les xocolatines per fer de nas amb una mica de glassa.
  6. Pinta uns botons al cos dels ninots.
  7. Per últim enganxa els barrets amb glassa.


Esperem que gaudeixis d’aquestes divertides elaboracions tan nadalenques!

També et poden interessar aquests plans per fer en família durant les vacances de Nadal.