El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: octubre

Al mes d’octubre trobem a les nostres fruiteries: figues, magranes, raïm negre, préssec de Calanda, mango, castanyes, moniatos, etc. Un gran mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui.

Amanida de confit d’ànec, taronja i magrana

Aquesta recepta és una atractiva proposta per incloure en un menú festiu, tant per fàcil i ràpida, com per deliciosa. Guarda-te-la per a un dia especial!

Ingredients:

  • 1 magrana
  • 3-4 taronges de taula
  • 200 g de fulles d’amanida
  • 12 nous
  • 2 confits d’ànec
  • Per a la vinagreta
  • 40 g d’oli del confit
  • 15 g d’oli d’oliva verge extra
  • 10 g de suc taronja
  • 1 cp de vinagre de cava
  • 1 cc de sucre
  • 1 cp de mostassa antiga
  • Pebre negre
  • Sal

Preparació:

  1. Escalfa el confit d’ànec per separar-lo del seu greix i reserva’l.
  2. Renta bé les fulles de l’amanida i escorre-les. Pela les taronges al viu i extreu-ne els grills, reserva el suc que va desprenent la taronja per a la vinagreta.
  3. Treu els grans de la magrana, pela les nous i esmicola el confit d’ànec encara tebi.
  4. Fes la vinagreta posant tots els ingredients en un bol, barreja’ls bé fins a emulsionar-los.
  5. Emplata l’amanida disposant tots els ingredients al teu gust i napant-la amb la vinagreta.

Verdures especiades amb figues i mel

Aquest plat de verdures especiades amb figues i mel et recordarà a la cuina marroquina i per això queda molt bé acompanyat de cuscús. Es convertirà en un dels teus plats preferits perquè resulta molt reconfortant.

Ingredients:

  • 450 g de carabassa pelada
  • 1 albergínia mitjana
  • 6 escalunyes
  • un grapat d’ametlles pelades
  • 5-6 figues fresques
  • 1 gra d’all picat
  • 1 trosset de gingebre fresc
  • 1 branca de canyella
  • 1/2 cp de cúrcuma
  • 1/2 cp de comí
  • 1/2 cp de coriandre
  • 2 cs de mel
  • 1 rajolí de vi negre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Julivert o coriandre

Preparació:

  1. Trosseja la carabassa i l’albergínia.
  2. Pela les escalunyes i pica el gra d’all.
  3. Posa a escalfar una mica d’oli en una cassola amb la branca de canyella i el gingebre ratllat. Quan comencin a deixar anar aroma, afegeix les escalunyes senceres i el gra d’all.
  4. Cuina-ho tot uns minuts a foc mitjà.
  5. Incorpora les ametlles i dona unes voltes.
  6. Afegeix la carabassa i l’albergínia, salpebra i afegeix la cúrcuma, el comí, el coriandre i la mel.
  7. Rega-ho amb un rajolí de vi negre i deixa que evapori l’alcohol.
  8. Baixa el foc, tapa-ho i deixa-ho cuinar durant uns 20 minuts. Afegeix aigua o brou si ho veus massa sec.
  9. Quan les verdures estiguin molt tendres, retira la canyella, afegeix les figues trossejades i cuina-ho tot un parell de minuts més.

Crema freda de mango

Aquesta deliciosa crema de mango servida ben freda es convertirà en una de les teves postres preferides. És senzilla i ràpida de preparar i segur que agradarà a tots els teus comensals!

Ingredients:

  • 2 mangos ben madurs
  • 250 ml llet evaporada o llet vegetal
  • Suc de 1/2 llimona
  • 1 cp de mel

Preparació:

  1. Pela i trosseja els mangos, retirant els ossos.
  2. Posa’ls al got de la batedora i a continuació agrega la mel, el suc de la llimona i la llet vegetal o evaporada, segons utilitzis una o l’altra.
  3. Tritura bé fins a obtenir una barreja de textura cremosa.
  4. Reparteix la crema als gotets que hagis triat per a la seva presentació i posa’ls a la nevera durant almenys un parell o tres d’hores perquè quedi ben freda.
  5. Ara ja només has de decorar-los just abans de servir, amb nata muntada o amb qualsevol altra cosa que et vingui de gust, per exemple, gerds, encenalls de xocolata, etc.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

També et poden interessar aquests plats infal·libles amb magrana.