Cuinem amb productes de temporada: novembre
El novembre és el mes en què tot sembla que comença a enfosquir-se, en canvi la fruita, la verdura i les hortalisses que ens porta estan plenes de vida i color: taronges, carabasses, mandarines, pomes, peres, castanyes, escarola, bròquil verd… Avui et duem 3 receptes per aprofitar el bo i millor d’aquests dies.
Saltejat de bròquil verd i pollastre
Si no ets gaire fan del bròquil, segurament és perquè encara no l’has tastat així: amb un toc asiàtic deliciós!
Ingredients:
- 1 pit de pollastre
- 250 g de bròquil
- 1 ceba
- Farina de blat de moro
- Salsa de soja
- Anacards
- Arròs per acompanyar
Preparació:
- Talla el pit de pollastre i deixa’l marinar mitja hora amb una cullerada de farina de blat de moro i salsa de soja.
- Escalda el bròquil en arbrets en aigua bullent amb sal durant un minut per mantenir el bonic color verd.
- Salteja el pollastre en un wok o paella a foc fort amb una mica d’oli.
- Afegeix la ceba tallada a la juliana i els anacards, salteja un minut.
- Incorpora el bròquil, una mica de salsa de soja i cou un parell de minuts més.
- Serveix amb arròs.
Escarola amb bacallà i romesco
L’escarola, al novembre, es troba al seu millor moment i la pots utilitzar en amanides tan increïbles com aquesta de la Maria Teresa Llauradó.
Ingredients:
- 1 escarola
- 400 g de bacallà dessalat
Per a la salsa romesco:
- 250 ml d’oli d’oliva
- 150 g d’avellanes torrades
- 1 nyora
- 20 cl de vinagre de xerès
- 6-8 carquinyolis
- 15 g de pebre vermell dolç
- 2 grans d’all
- 1 pessic de xocolata
- 1 caiena
- Sal
Preparació:
- Prepara el romesco triturant tots els ingredients fins a obtenir una pasta fina.
- Serveix l’escarola en un plat.
- Posa-hi damunt el bacallà esqueixat.
- Afegeix salsa al gust.
Braves de carabassa amb broccomole
Guacamole? L’Alba Barbero té una proposta encara millor: broccomole! I en lloc de fer servir patates per a les braves, fa servir carabassa. Ja veuràs que bo!
Ingredients:
- 1 carabassa
- Oli d’oliva verge extra
- Condiments: curri, comí, cúrcuma, coriandre, pebre negre, farigola, sal marina i pimentó picant
Per a la salsa broccomole:
- 3-4 arbrets de bròquil
- 1 alvocat
- 1/4 de ceba tendra
- 1/2 de tomàquet pera
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Preescalfa el forn a 200 ºC.
- Talla la carabassa en daus i condimenta-la amb oli, espècies, sal i pebre.
- Posa els daus a la safata amb paper de forn i cou els primers 20 minuts a 180 ºC i els últims 10, a 220 ºC.
- Per la salsa, treu la part de baix dels arbrets de bròquil i pica. Afegeix la resta d’ingredients i processa tot junt fins a obtenir una salsa cremosa.
Quina d’aquestes receptes faràs primer, aquest novembre? Sigui la que sigui, recorda que trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues i a la botiga online:
Vols tres receptes més ideals per aquest mes? Les trobaràs aquí.