El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: novembre

novembre

El novembre és el mes en què tot sembla que comença a enfosquir-se, en canvi la fruita, la verdura i les hortalisses que ens porta estan plenes de vida i color: taronges, carabasses, mandarines, pomes, peres, castanyes, escarola, bròquil verd… Avui et duem 3 receptes per aprofitar el bo i millor d’aquests dies.

Saltejat de bròquil verd i pollastre

Novembre

Si no ets gaire fan del bròquil, segurament és perquè encara no l’has tastat així: amb un toc asiàtic deliciós!

Ingredients:

  • 1 pit de pollastre
  • 250 g de bròquil
  • 1 ceba
  • Farina de blat de moro
  • Salsa de soja
  • Anacards
  • Arròs per acompanyar

Preparació:

  1. Talla el pit de pollastre i deixa’l marinar mitja hora amb una cullerada de farina de blat de moro i salsa de soja.
  2. Escalda el bròquil en arbrets en aigua bullent amb sal durant un minut per mantenir el bonic color verd.
  3. Salteja el pollastre en un wok o paella a foc fort amb una mica d’oli.
  4. Afegeix la ceba tallada a la juliana i els anacards, salteja un minut.
  5. Incorpora el bròquil, una mica de salsa de soja i cou un parell de minuts més.
  6. Serveix amb arròs.

Escarola amb bacallà i romesco

Novembre

L’escarola, al novembre, es troba al seu millor moment i la pots utilitzar en amanides tan increïbles com aquesta de la Maria Teresa Llauradó.

Ingredients:

  • 1 escarola
  • 400 g de bacallà dessalat

Per a la salsa romesco:

  • 250 ml d’oli d’oliva
  • 150 g d’avellanes torrades
  • 1 nyora
  • 20 cl de vinagre de xerès
  • 6-8 carquinyolis
  • 15 g de pebre vermell dolç
  • 2 grans d’all
  • 1 pessic de xocolata
  • 1 caiena
  • Sal

Preparació:

  1. Prepara el romesco triturant tots els ingredients fins a obtenir una pasta fina.
  2. Serveix l’escarola en un plat.
  3. Posa-hi damunt el bacallà esqueixat.
  4. Afegeix salsa al gust.

Braves de carabassa amb broccomole

Novembre

Guacamole? L’Alba Barbero té una proposta encara millor: broccomole! I en lloc de fer servir patates per a les braves, fa servir carabassa. Ja veuràs que bo!

Ingredients:

  • 1 carabassa
  • Oli d’oliva verge extra
  • Condiments: curri, comí, cúrcuma, coriandre, pebre negre, farigola, sal marina i pimentó picant

Per a la salsa broccomole:

  • 3-4 arbrets de bròquil
  • 1 alvocat
  • 1/4 de ceba tendra
  • 1/2 de tomàquet pera
  • Sal
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a 200 ºC.
  2. Talla la carabassa en daus i condimenta-la amb oli, espècies, sal i pebre.
  3. Posa els daus a la safata amb paper de forn i cou els primers 20 minuts a 180 ºC i els últims 10, a 220 ºC.
  4. Per la salsa, treu la part de baix dels arbrets de bròquil i pica. Afegeix la resta d’ingredients i processa tot junt fins a obtenir una salsa cremosa.

Quina d’aquestes receptes faràs primer, aquest novembre? Sigui la que sigui, recorda que trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues i a la botiga online:


Vols tres receptes més ideals per aquest mes? Les trobaràs aquí.