El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: novembre

El novembre ens porta bolets, moniatos, carabasses, magranes, xirimoies, pomes. És un gran mes per entrar a la cuina i encendre els fogons per cuinar totes les receptes amb productes de temporada que et portem avui!

Curri de verdures i cigrons

La Rosa Maria de @yotambienmecuido ens porta una recepta amb un toc exòtic elaborada amb productes de temporada, boníssima!

Ingredients:

  • 200 g de cigrons cuits
  • 1 moniato
  • 1 albergínia
  • ¼ de carabassa
  • 1 ceba
  • 4 alls
  • 1 c/p de cúrcuma
  • 1 c/p de curri
  • 1 c/p de comí
  • 400 g de tomàquets sencers pelats
  • 400 ml de llet de coco
  • Julivert
  • Sal
  • 3 c/s d’oli d’oliva

Preparació:

  1. Sofregeix l’all i la ceba ben picada en una mica d’oli.
  2. Afegeix les espècies i remena bé.
  3. Incorpora el tomàquet i deixa’l coure uns 10 minuts.
  4. Afegeix la llet de coco, les verdures trossejades i deixa-ho coure una estona tapat.
  5. Finalment, posa els cigrons i deixa’ls uns 10 minuts més a foc suau.
  6. Serveix amb julivert picat per sobre i acompanya-ho amb arròs basmati.

Carabassa farcida de bacallà

La Sílvia de @chupchupchup.recetas ens proposa una recepta amb carabassa d’allò més original, farcida de bacallà!

Ingredients:

  • 2 carabasses petites
  • 250 g de bacallà esmicolat
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • 250 ml de llet
  • 40 g de farina
  • 1 c/p de julivert picat
  • Formatge al gust

Preparació:

  1. Talla les carabasses per la meitat i treu les llavors.
  2. Cuina-les al vapor durant 12 minuts.
  3. Sofregeix la ceba picada i els alls picats en oli d’oliva fins que estiguin ben cuits.
  4. Afegeix la farina i deixa-la coure uns minuts.
  5. Tot seguit posa la llet i remena fins que es formi una beixamel espessa.
  6. Incorpora el bacallà, salpebra i posa-hi el julivert. Reserva.
  7. Buida la polpa de les carabasses, talla-la a trossos petits i incorpora-la al bacallà.
  8. Farceix les carabasses amb aquesta barreja, posa-hi formatge ratllat i gratina-les al forn.

Tofu cremós amb bolets

La Isa Gil de @deliciaskitchen ens porta un plat vegà on els protagonistes són un producte molt especial: els bolets de temporada!

Ingredients:

  • 250 g de tofu
  • 500 g de bolets
  • 1 ceba gran
  • 6 alls
  • 400 ml de llet de coco
  • 2 c/p de farigola
  • 4 c/s de tamari
  • 3 c/s d’oli

Preparació:

  1. Sofregeix la ceba picada en una mica d’oli fins que estigui transparent.
  2. Incorpora-hi els alls picats, els bolets ben nets i tallats a trossos regulars i la farigola. Sofregeix uns 10 minuts fins que no quedi líquid.
  3. Afegeix el tofu tallat a daus, remena i cou uns 5 minuts.
  4. És el moment de posar la llet de coco i la sala tamari. Remena bé i cou mig tapat uns 10 minuts a foc lent.
  5. Serveix amb coriandre fresc picat, una mica de llima i arròs basmati.

Esperem que gaudeixis d’aquestes fantàstiques receptes de tardor!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquesta recepta de galetes de poma.