El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: maig

Maig omple els horts de vida! Ens arriben els cogombres, l’alfàbrega està millor que mai, i comencem a menjar els primers albercocs i les primeres cireres! Un mes per gaudir com mai de la cuina amb totes les receptes amb productes de temporada que et proposem avui.

Tzatziki

elsfogonsdelabordeta.wordpress.com

La salsa tzatziki és una crema freda que se serveix normalment com a aperitiu o entrant, i els seus ingredients més característics són el cogombre i el iogurt. És un entrant en si mateix, i es pot acompanyar amb crudités de verdures (com a pastanaga crua) o fins i tot el típic pa de pita.

Ingredients:

  • 2 iogurts grecs
  • 1 cogombre
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 2 cullerades de menta fresca
  • 1 all picat
  • Llimona
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Pela i ratlla el cogombre. Posa’l sobre un colador fi, i el sala’l perquè perdi aigua.
  2. Mentrestant posa els iogurts en un bol, afegeix l’all picat, la menta picada, el suc de llimona, l’oli i salpebra.
  3. Per finalitzar escorre el cogombre, afegeix-lo a la mescla anterior i barreja bé.
  4. Guarda-ho un parell d’hores a la nevera abans de servir.

Salsa pesto


bonviveur.es

El pesto és una salsa italiana que s’elabora en cru triturant tots els ingredients en un morter o en batedora. A més d’acompanyar pasta, es pot usar per amanir un entrepà o per donar un toc a una sopa de verdures.

Ingredients:

  • 2 grans d’all
  • Sal grossa
  • 50 g de pinyons
  • 40 g d’alfàbrega fresca
  • 60 g de parmesà ratllat
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Si fas el pesto a la batedora, posa l’all, els pinyons, l’alfàbrega i una mica d’oli d’oliva i tritura.
  2. Passa el pesto a un bol, incorpora el parmesà ratllat i l’oli d’oliva necessari per aconseguir la textura desitjada.
  3. El pesto es conserva en la nevera, amb una capa d’oli d’oliva i ben segellat.

Coca d’albercocs


demelisucre.gastronomicament.cat

La coca d’albercocs i sobrassada és un dolç típicament mallorquí ideal per a aprofitar la temporada d’aquesta fruita. Encara que la combinació pugui sorprendre, us assegurem que és una delícia!

Ingredients:

  • 300 g de sucre (i una mica més)
  • 3 ous
  • 75 g de saïm (i una mica més per untar el motlle)
  • 250 g de patata (en cru)
  • 60 g de llet tèbia
  • 30 g de llevat sec
  • 250 g de fècula de patata
  • 400 de farina de força
  • 50 g d’oli
  • Sucre en pols
  • 70 g de sobrassada
  • 8 meitats d’albercoc

Preparació:

  1. Bull la patata fins que estigui ben cuita, pela-la i passa-la pel passapuré.
  2. A continuació, posa dins d’un bol el saïm desfet i el sucre i barreja bé. Afegeix l’oli i la patata, remena.
  3. Afegeix els ous d’un en un, integrant-los bé.
  4. Desfés el llevat en la llet tèbia, i afegeix-ho a la barreja anterior.
  5. És el moment de començar a incorporar a poc a poc la fècula de patata, i quan sigui ben homogeni, la farina, per tandes també.
  6. Posa una mica de farina sobre la superfície de treball i pasta la massa uns 5 minuts per lligar bé tots els ingredients.
  7. Després, posa-la dins un bol, tapa-la amb film, i deixa-la llevar fins que hagi doblat el volum inicial.
  8. Quan hagi llevat, torna a treballar la massa, fins a treure-li tot l’aire.
  9. Unta una llauna amb saïm i posa-hi la massa, com més llisa quedi la superfície millor.
  10. Posa-hi les meitats d’albercoc i la sobrassada a trossets.
  11. Tapa-la de nou, i deixa-la llevar de nou fins que dobli el volum.
  12. Ensucra la coca, especialment la sobrassada, i enforna-la a 160º durant 30-35 min.
  13. Passat aquest temps, en veure-la ben rossa, treu-la del forn, i deixa-la refredar una mica.
  14. Finalment, posa-hi sucre en pols per sobre.

Esperem que gaudeixis de totes aquestes receptes cuinades amb productes de temporada!

També et pot interessar:
Cuinem amb productes de temporada: Abril